Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 11 maart 2004

Nieuw: Webwijzer voor christelijke internetters

WIJK BIJ DUURSTEDE - Om christenen te helpen snel verantwoorde informatie op het Internet te vinden, lanceert Everread Uitgevers de OneWayWebwijzer. In deze jaarlijks te verschijnen Internetgids hebben meer dan duizend Nederlandstalige christelijke websites een plek gekregen.

De OneWayWebwijzer kent een brede doelgroep: van scholieren die een spreekbeurt of een werkstuk moeten maken tot senioren, ouders, hulpverleners, voorgangers, jeugdleiders en andere kerkelijk werkers die snel relevante informatie willen vinden op het wereldwijde web. Elke URL is voorzien van een heldere omschrijving en een afbeelding van de homepage. Daarnaast zijn er URL's op één regel opgenomen.

Er zijn vijftien rubrieken: Allerlei; Bedrijven & Instellingen; Bijbel & Bijbelstudie; Boeken & Tijdschriften; Hulpverlening & Zorg; Israël & Jodendom; Kinderen & Jongeren; Kerken & Gemeenten; Kunst & Cultuur; Media & Internet; Mens & Maatschappij; Muziek & Zang; Onderwijs & Wetenschap; Recreatie & Ontspanning en Zending & Evangelisatie.

"Om christenen op de hoogte te houden van verantwoorde informatie op het Internet en nieuwe christelijke sites, willen we ieder jaar een update uitgeven. De gids is een bron van informatie en inspiratie voor elke christen", aldus Peter Slagter van Everread Uitgevers.

De fullcolour Internetgids telt 148 pagina's, kost ¤ 4,95 en wordt onder andere verspreid via de christelijke boekhandel en Internet. Meer informatie over de jaargids is te vinden op www.onewaywebwijzer.nl

Noot voor de redactie (