Ingezonden persbericht

Document Capture markt groeit gestaag

Strategy Partners 2003-2006 European Document Capture Market Update

DRIEBERGEN, 20040311 -- Berkshire (UK) / Driebergen - 11 Maart 2004 - - In een tijd waarin de totale ICT-industrie met moeite enige groei realiseert, toont het nieuwste onderzoek van Strategy Partners aan dat de Document Capture markt in de periode 2002 / 2003 is gegroeid. In Europa met 5,9 procent en in Noord-Amerika met 7,4 procent. Strategy Partners voorspelt dat de groei in 2004 respectievelijk 6,7 en 9,9 procent zal zijn. Een van de topsegmenten - Intelligente Document Herkenning (IDR) - groeit de komende drie jaar indrukwekkend met 35,9 procent tot 104,2 procent.


"De huidige aanschaffers realiseren zich dat papier nog steeds het communicatiemiddel bij uitstek is", concludeert Rory Staunton, Managing Director van Strategy Partners. "e-Business vereist een snelle en accurate documentvastlegging. Terwijl de verkoopresultaten van CRM en ERP afnemen maakt Document Capture, een belangrijke component binnen de Content Management-industrie, de echte customer service, supply chain en compliance applicaties mogelijk."

Het Strategy Partners onderzoek toont aan dat de markt uit drie specifieke segmenten bestaat met ieder een zeer verschillende groei doormaken:
· Document Capture voor Distributie, Opslag en Raadpleging
· Document Capture voor Data Extractie voor Kennissystemen
· Document Capture voor Tekstgebaseerde zoekoplossingen.

Volgens John Richardson, marktspecialist voor de European Document Capture Market Update, heeft Intelligente Document Herkenning het probleem van de automatische indexering van images opgelost. "Het maakt capture-oplossingen eenvoudiger in gebruik, sneller te implementeren, goedkoper en meer betrouwbaar. Er zal in de komende drie jaar in de verschillende marktsegmenten en geografische gebieden van 35,9 tot 104,2 procent groei worden gerealiseerd. De eerste toepassingen in Europa werden voor lay-out analyse en data extractie van gescande documenten gebruikt. Nu is het hard op weg de favoriete classificatie- en indexeringsmethodiek te worden voor veel Amerikaanse leveranciers."

Aanschafredenen voor Document Capture veranderen Het onderzoek van Strategy Partners toont aan dat Europese organisaties Document Capture meer gaan gebruiken voor Business Proces-applicaties dan voor archieftoepassingen. Capture-toepassingen voor gegevensextractie van documenten zullen in 2004 frequenter voorkomen dan de pure scannings- en indexeringsapplicaties. In Amerika zal dit pas in 2006 plaatsvinden.

De Document Capture markt zal gestaag blijven groeien als gevolg van het bewezen resultaat voor kostenbesparing. Een verdere groei zal worden gerealiseerd door het gebruik van multifunctionele kopieermachines en gedistribueerde scanners in de kantooromgeving. Hiermee wordt het mogelijk om het papier in iedere stap van de procesketen te digitaliseren. Groei zal ook worden gerealiseerd door de toenemende belangstelling voor automatische document classificatie, indexering en gegevens extractie van inkomende bedrijfsdocumenten zoals declaraties en rekeningen. Interessant is te constateren dat de toename van e-business de noodzaak van Document Capture applicaties versterkt. Klanten raken gewend aan een snelle on-line dienstverlening en gegevensbeschikbaarheid. Hetzelfde verwachten ze ook van de verwerking van documenten. Organisaties in sterk concurrerende markten zijn constant op zoek naar mogelijkheden tot kostenbesparing.
De verdere verbetering van de intelligente document herkenningsfuncties maakt dit mogelijk.

Exemplaren van de 2003-2006 European Document Capture Market Update - met gedetailleerde overzichten per toepassingsgebied, land, verticale markt, software en services en een evaluatie van de meeste leveranciers - zijn nu beschikbaar via Strategy Partners.

Contactinformatie: Strategy Partners - www.strategy-partners.com
Tel.: +44-1753.592.787

Over Strategy Partners
Strategy Partners is een innovatieve analyse organisatie met research en advies activiteiten in specifieke segmenten van de IT markt. Zij leveren resultaat gedreven, pragmatisch en direct uitvoerbare adviezen die organisaties helpen oplossingen of systemen te verkrijgen en effectief in gebruik te nemen. De onderzoek- en adviesdiensten ondersteunen tevens bedrijven die betrokken zijn bij mergers/acquisities en strategische allianties. Voor IT leveranciers, systeemintegrators en dienstenleveranciers leveren zij cruciale go-to-market strategieën, actuele marktkwalificatie en -segmentatie en gedetailleerde analyse en informatie om de markten in Europa te bedienen en te benutten.

Contact Informatie:
Strategy Partners
John Symon
+44-1753.592.787
e-mail: john.symon@strategy-partners.com

In Nederland wordt Strategy Partners vertegenwoordigd door :
EIDOMA B.V., J.F. Kaashoek, Willem van Abcoudelaan 11, 3971 AA DRIEBERGEN.
Tel: 06-53.763.180, fax: 0343.513.177, E-mail: jfkaashoek@eidoma.com.
Ingezonden persbericht