Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 12 MAART TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 12 maart is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor jonge moslims.

Staatssecretaris Annette Nijs liep een week stage op een ROC in Utrecht. Doel was om de Haagse werkelijkheid te knopen aan de dagelijkse werkelijkheid in het middelbaar beroepsonderwijs . Hoe groot is het verschil tussen de theorie in Den Haag en de praktijk in het land ? Mevrouw Nijs komt ons dat vertellen.

Ook zal mevrouw Nijs praten met enkele studenten van KASEUR, de koepelorganisatie van allochtone studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam die een debat organiseerden over De student van de toekomst . Hoe gaan de opleidingen aangepast worden aan de behoeften van het groeiende aantal allochtone studenten?

Het blad Expreszo publiceerde in zijn laatste nummer de posters Aïsha is cool en Ahmed is cool . Op zich niet heel interessant. Ware het niet dat op de posters twee gesluierde meisjes en twee moslimjongens elkaar zoenen. Onder moslims nogal een gevoelig onderwerp. Bij ons in de uitzending een jonge moslimhomo die familie en vrienden kwijtraakte na zijn coming-out. Hij is voor radicalisering van de homo-emancipatie onder moslims.

Tenslotte in WAT NOU..?! . Dounia Tourabi. Zij won afgelopen zondag de El Hizjra-literatuurprijs. Ze komt uit eigen werk voordragen. En een live optreden van D-Men, bestaande uit Lange Frans en Baas B. Het tweetal vertelt ook over het zware leven van straatjongeren in Honduras. Zij waren daar in het kader van een schoolproject.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!