Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE E-BUSINESS SUITE WINT IN DRIE GROTE VERGELIJKENDE ONDERZOEKEN VAN DE CONCURRENTIE

Oracle scoort hoge cijfers voor financieel pakket en warehouse management en komt als nr. 1 oplossing voor de groothandel uit de bus

Oracle heeft een groot aantal concurrerende softwareleveranciers verslagen in drie onafhankelijke Nederlandse onderzoeken. In het eerste onderzoek, uitgevoerd door IPL Consultants, kwam Oracle E-Business Suite als het meest complete pakket voor de groothandel uit de bus, ruim boven Movex Itentia en iBaan SSA Global.

Oracle E-Business Suite scoorde ook hoog in een onderzoek van PricewaterhouseCoopers naar 21 concurrerende financiële softwarepakketten op de Nederlandse markt. En onderzoek door Warehouse Logistics heeft Oracle Warehouse Management als nr. 1 aangewezen op algemene functionaliteiten in een groep van 59 leveranciers van supply chain producten. In Warehouse Logistics (http://www.warehouse-logistics.com) zijn experts van het Fraunhofer Instituut voor Material Flow en Logistics in Duitsland en IPL Consultants in Nederland verenigd.

Het IPL onderzoek werd in februari 2004 gepubliceerd en is gebaseerd op meer dan 850 vragen op het gebied van verkoop, inkoop, warehouse management, service, kwaliteit, financiën, multi-company/multi-site order management, inventaris, workflow management, e-business en managementinformatie. Alle softwarepakketten zijn ook getest in de vorm van live demonstraties.

In het PwC onderzoek behaalde Oracle E-Business Suite 644 punten van de 654 punten die gehaald konden worden, waarmee Oracle gemakkelijk concurrenten als SAP, Peoplesoft Enterprise One (voorheen JD Edwards) en SAGE achter zich liet. In vergelijking met Oracle's 644 punten, scoorde SAP 613, Peoplesoft Enterprise One (voorheen JD Edwards) 609, CODA 597, Microsoft Business Solutions Axapta 441 en Microsoft Business Solutions Navision 393 punten.

Het onderzoek is onderdeel van de Triple S methodologie (Structured Software Selection) ontwikkeld door PwC. Het rapport werd in december 2003 gepubliceerd en is gebaseerd op 654 vragen over de belangrijkste financiële softwarefuncties: algemeen, technologie & veiligheid, algemene functionaliteit, management accounting, grootboek, debiteuren, crediteuren, cash management, vaste activa en samenvoeging & consolidatie. PricewaterhouseCoopers heeft daarna middels een uitvoerige test de antwoorden geverifieerd en verder gespecificeerd.

In de vergelijking die Warehouse Logistics (2003/2004) maakte van warehouse managementsystemen behaalde Oracle Warehouse Management de eerste plaats met een score van 92 procent op algemene functionaliteit. De mySAP oplossing kwam als tweede uit de bus met 85 procent, Movex werd achtste met 78 procent, Navision werd 12e met 76 procent en PeopleSoft's Enterprise One SCM stond op de 15e plaats met 73 procent. Onderzoekers hebben de antwoorden van alle leveranciers gescreend.

"We zijn tevreden met deze definitieve resultaten," aldus Francis Veldman, Vice-President, Applications and Internet Solutions, Oracle EMEA. "Oracle's winnende oplossing is niet alleen de beste op het gebied van Financials en Warehouse Management, maar ook over de hele linie van e-business oplossingen voor de groothandel."

"Daarbij komt nog dat deze drie overwinningen geen toevaltreffers zijn. Oracle E-Business Suite bereikte ook topposities in concurrentieonderzoeken op het gebied van customer relationship management (CRM) (1) en software voor de sectoren zakelijke dienstverlening (2), verwerkende industrie (3) en logistieke dienstverlening (4).

(1) IPL - november 2003
(2) PSOPRO - juli 2003
(3) IPL - juli 2003
(4) Jeroen vd Berg - februari 2003

Over IPL


Ingezonden persbericht