Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Uitnodiging aan de pers              
                         

Workshop over duurzaamheid suikerproductie

Presentatie onderzoek 'Van Suikerbiet naar suikerriet: of toch maar niet?'

De Hogere Agrarische School (HAS) Den Bosch organiseert op vrijdag 19 maart in samenwerking met de provincie Noord-Brabant een workshop over de verduurzaming van de Brabantse suikerproductie in internationaal perspectief. Tijdens de workshop worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek hiernaar door studenten van de HAS. Het onderzoek vond plaats in opdracht van de provincie Noord-Brabant. De workshop is mede mogelijk gemaakt door NCDO, Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling.


Vertegenwoordigers van de media worden bij deze uitgenodigd aanwezig te zijn bij de presentatie van de resultaten van het onderzoek en de workshop. Voor belangstellenden is het onderzoek met de conclusies en aanbevelingen onder embargo tot vrijdag 19 maart 9.30 uur beschikbaar.

De studenten van de opleiding Milieutechnologie van HAS Den Bosch voeren het onderzoek uit in het kader van het project Working and Learning for Sustainable Development (WLSD). De vergoeding die zij voor hun onderzoek ontvangen van de provincie, gebruiken zij om op studiereis naar een ontwikkelingsland te gaan én om studenten aldaar de mogelijkheid te geven naar Nederland te komen voor studie, kennisuitwisseling en projecten.
Het project WLSD heeft uit meer dan 370 inzendingen het Ei van Columbus-
categorie Onderwijs - gewonnen, een prijs voor innovatieve en duurzame ideeën, uitgeschreven door vijf ministeries. (www.ei-van-columbus.nl)