06 S oftware, Computers & Solutions behaalt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een recordomzet

Grote bedrijven gaan weer langzaam investeren in IT

Amstelveen,11 maart 2004 - De omzet van 06 Software, Computers & Solutions - Nederlands onderdeel van Systemax, fabrikant en distributeur van PC-hardware en computerproducten in de VS en in Europa - is voor het vijfde achtereenvolgende jaar gestegen en bedroeg $54 miljoen voor geheel 2003, vergeleken met $52 miljoen in het voorgaande jaar.

"Ondanks een verlaging van het prijspeil van 30 tot 40 procent en lagere investeringen door het MKB in de tweede helft van 2003, hebben we onze omzet kunnen vergroten. Bovendien hebben we voor de derde achtereenvolgende keer het jaar met een positief resultaat kunnen afsluiten," zegt Eddy Gans, directeur van 06 Software, Computers & Solutions. "Wij merken nu dat de grote bedrijven weer langzaam beginnen te investeren en hun huidige IT-park gaan vervangen. Maar we zien nog geen echte uitbreiding van het aantal werkplekken."

Sinds het begin van 2003 worden de prestaties van de belangrijkste leveranciers en distributeurs gemeten. De meetmethode richt zich op factoren zoals snelheid, betrouwbaarheid, kwaliteit, flexibiliteit en kosten. Ook dit jaar blijft 06 Software zich concentreren op het optimaliseren van de hele toeleveringsketen en daarmee de prestaties van het bedrijf op een hoger plan brengen.

In boekjaar 2003 steeg de omzet van geheel Systemax met 6,8 procent tot $1,66 miljard, dat op 31 december 2003 werd afgesloten, tegenover een netto omzet van $1,55 miljard van boekjaar 2002. De omzetgroei was voornamelijk het resultaat van toenemende verkopen aan consumenten en verkoop via het internet in de Verenigde Staten, alsmede de impact van een sterke euro in Europa. In boekjaar 2003, dat eindigde op 31 december 2003, was de netto winst $5,6 miljoen ($0,16 per verwaterd aandeel) vergeleken met een netto verlies van $58,9 miljoen ($1,73) in het jaar daarvoor.

06 Software, Computers & Solutions
De Nederlandse dochteronderneming 06 Software, Computers & Solutions levert sinds 1985 computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klanttevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. Het bedrijf publiceert maandelijks de meest complete catalogus met computerproducten van Nederland, met in totaal ruim 5000 producten. Daarnaast kunnen klanten sinds 1995 producten bestellen via de website van 06 Software (www.zerosix.nl). Het is een van snelst groeiende 'click and mortar' organisaties van Nederland, met 120 medewerkers en 50.000 actieve klanten.