Ingezonden persbericht


11 maart 2004

Groei van Bluetooth verheugt fabrikanten en verbaast critici ~ recente cijfers van IDC onderstrepen Belkin s visie: Bluetooth is een blijvertje ~

Belkin, marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen, maakt bekend dat de groei van Bluetooth in de Benelux flink doorzet. Deze groei wordt bevestigd door de recente cijfers van IDC. Bluetooth is een draadloze technologie die is ontworpen om op korte afstand ad hoc communicatie mogelijk te maken tussen verschillende apparaten, variërend van computers tot mobiliteitsproducten. De groei is grotendeels te danken aan het feit dat steeds meer mobiele telefoons, laptops en andere gadgets standaard uitgerust worden met een radiosysteem voor korte afstand.

"De populariteit van Bluetooth is eenvoudig te verklaren. Het is een uiterst veelzijdige techniek die handige functies toevoegt aan een apparaat dat in de palm van je hand past," verklaart Jos van Aalst, Director Sales & Marketing bij Belkin. "Het ultieme doel van Bluetooth is om ervoor te zorgen dat een handheld-apparaat kan dienen als vervanging van de afstandbediening van je garagedeur of televisie, je muisaanwijzer voor presentaties en je mobiele inbel- en faxmodem. Daarnaast moet de handheld krachtig genoeg zijn om te functioneren als een PDA. Zo moet het mogelijk zijn om draadloos e-mails met desktop PC s te synchroniseren, op Internet te surfen en DVD-speler, magnetron en airconditioner te programmeren."

In een recent verschenen rapport voorspelt IDC dat de markt voor Bluetooth-halfgeleiders jaarlijks met 50% zal groeien tot een waarde van $1,46 miljard in 2007. In 2002 zijn er volgens IDC 29 miljoen Bluetooth-chips geleverd en dit aantal zal in 2007 groeien tot 637 miljoen. Het marktonderzoeksbureau voorspelt dat tegen die tijd maar liefst 65% van alle mobiele telefoons, 44% van alle PDA s en 36% van alle notebooks over ingebouwde Bluetooth-functionaliteit beschikken.

Bluetooth is een draadloos communicatieprotocol voor de korte afstand dat de bekabeling vervangt. De technologie heeft een lager stroomverbruik en zorgt ervoor dat alle Bluetooth-compatibele apparaten eenvoudig met elkaar kunnen communiceren, ongeacht het besturingssysteem, platform, apparaat- en applicatietype. Omdat Bluetooth-apparaten elkaar automatisch zoeken, is bekabeling overbodig.

Voor een overzicht van alle Belkin-producten zie www.belkin.nl

(340 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail:lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
Email: PREurope@belkin.com
www.belkin.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---