Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Nijmegen, donderdag 11 maart 2004[pic]donderdag 11 maart 2004 
                                   
Van  Jack Broeksteeg, GSM-nummer 06.20600786 / afdeling      
   Communicatie                          

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Autodiefstal

Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag verdween van de Groenewoudseweg een blauwe VW Passat, kenteken TT-58-XH.


Woninginbraken

Tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag werd ingebroken aan de Straalmanstraat. Men forceerde een raam. De 23-jarige aangever mist geld en een discman.
Woensdagavond werd ingebroken aan de 21e straat Wedesteinbroek. Men forceerde een raam. De 21-jarige aangever mist een spelcomputer.
Via een openstaande voordeur kwam men woensdagavond binnen aan de Graafseweg. Uit het portaal verdween vervolgens een fiets.


Ongeval

Een 42-jarige Nijmeegse fietser raakte woensdagavond gewond. Hij fietste van de Muntmeesterlaan de Muntweg op, zonder voorrang te verlenen aan een 34-jarige Nijmeegse automobilist. De fietser werd met been- en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.


Aanhouding

Een 41-jarige Nijmegenaar werd woensdagmiddag op de Molenweg aangehouden Nadat hij een bekeuring kreeg omdat hij geen gordel droeg, schold hij de verbalisant diverse malen uit.


District Tweestromenland
Geen bijzonderheden


District De Waarden
Tiel - woninginbraak

Aan de Hennepe werd woensdag ingebroken. Zowel de achterdeur als de schuur werden geforceerd. De 47-jarige aangeefster mist geld en een fiets


Culemborg - tasjesroof

Een 80-jarige Culemborgse werd woensdagmiddag in de Bereklauw van haar tasje beroofd. Terwijl zij boodschappen in haar handen had, probeerde iemand haar tas van haar schouder te rukken. De 80-jarige probeerde dit te verhinderen en kwam daadoor ten val. De dader wist de tas los te trekken en ging er op de fiets vandoor richting Weidsteeg. Een toevallige passant is achter de dader aangefietst maar vond alleen de tas terug, waaruit inmiddels het geld uit de portemonnee was verdwenen.


Culemborg - verkeersagressie
Een 36-jarige Culemborger deed aangifte. Na een verkeersruzie kreeg hij in de Parklaan een klap van een 48-jarige Culemborger. Deze sloeg of schopte ook de vrouw van de aangever, die zo ongelukkig terechtkwam dat ze naar het ziekenhuis moet. De 48-jarige werd later aangehouden. Hij zei eerst door de vrouw geslagen te zijn.

Culemborg - autodief aangehouden
Vanmorgen signaleerde een oplettende getuige op de A2 een voertuig dat eerder in Tiel gestolen was. Daarop ging de politie met diverse eenheden ter plaatse. De man die in de gestolen auto reed, een 31-jarige Tielenaar, kon in verband met filevorming op de autobaan niet verder rijden. Toen agenten hem wilden aanhouden ging hij er echter toch vandoor. Hierbij sleurde hij een agent die zijn wagen vasthield enkele meters mee en slingerde hij gevaarlijk tussen het verkeer door. Nadat de man twee politievoertuigen had geramd ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De man is ingesloten.


Tiel - Diefstal na smoesje

Een 82-jarige Tielse deed aangifte. Bij haar woning aan de Sint Walburgstraat meldde zich woensdagmiddag een man die zei dat hij voor een afrekening van het gas en licht kwam. De vrouw zou geld terug krijgen. De man zei een afschrift van de bankrekening nodig te hebben. De vrouw liet de man binnen. Na zijn vertrek bleek een bankpasje verdwenen te zijn.

De politie adviseert iedereen nooit mensen binnen te laten voordat naar een legitimatie is gevraagd en duidelijk is dat de bezoeker ook diegene is waar hij zich voor uitgeeft.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op 10 maart

Plaats  Straat    Tijd    MaximumVoer-AantaHoogst
                     tuigel  gemete
                  snelhein  bekeun   
                  d      rd  snelhe
                          id  
Nijmegen Scheidingsweg14.15-16.15 50   1717 50  74  
            uur                
Nijmegen              50           
Nijmegen              50           
Nijmegen              50           


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --