Digitale Gemeente Houten

Kerkgebouw Het Kruispun wordt geopend

maandag 1 maart 2004 - Bron: Gereformeerde kerk (vrijgemaakt)

Medio maart is het dan zover. Na een voorspoedig verlopen bouw- en inrichtingsperiode betrekt de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) het nieuwe kerkgebouw aan Het Spoor 51. De architectuurcentrale Thijs Asselbergs te Haarlem heeft het gebouw ontworpen. Voor de architect was het ontwerp een uitdaging: zijn allereerste kerk. De splitsing in een vergadercentrum en kerkgedeelte met een knik in de verbinding tussen beiden is uniek. Het gebouw is gerealiseerd door aannemer Heijmerink te Bunnik.

Het openingsfeest duurt een aantal dagen. Op vrijdag 12 maart wordt het gebouw officieel geopend in het bijzijn van genodigden zoals vertegenwoordigers van B&W, de gemeente Houten, de aannemer, de architect, andere kerken en gemeenten uit Houten en omgeving.. Zaterdagmiddag 13 maart van half drie tot vijf uur is er een rondleiding voor belangstellenden uit Houten of van elders. U kunt genieten een hapje, een drankje, een muziekje en nog veel meer. Iedereen van harte welkom!

Op zondagmiddag vanaf half vijf wordt een ieder van harte uitgenodigd naar de nieuwe kerk te komen om met ons een dienst mee te maken. Zoals uit de naam van de nieuwe kerk blijkt, wordt de dood van Jezus Christus aan het kruis centraal gesteld. Maar het nieuwe kerkgebouw is ook een plek waar heel verschillende mensen elkaar ontmoeten.. . Het lijkt wel een druk kruispun. Kom maar langs!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).