Ingezonden persbericht

gewest Flevoland

Persbericht

PvdA-bestuurders gaan samen voor Flevoland

1e én 2e Kamerleden, Staten- en gemeenteraadsfracties en diverse wethouders, kwamen op 12 maart bijeen in Swifterbant. Deze tweede Flevolandse bestuurdersmiddag werd voorgezeten door de nieuwe voorzitter van het PvdA-gewest Flevoland: Ad Voerman.

Voerman kijkt terug op een succesvolle middag: "Het is goed dat de PvdA-bestuurders, die door de Flevolanders zijn gekozen, elkaar minstens eenmaal per jaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Of ze nou in de Tweede Kamer zitten, wethouder zijn in de NOP of fractielid in Almere."

De 35 aanwezigen stonden aan het begin van de middag stil bij de aanslagen in Madrid, "een aanslag op de democratie", aldus Voerman. Hierna was er een aantal presentaties over bestuurlijke onderwerpen met aansluitend discussies.

Belangrijk punt deze middag was een gesprek met de Haagse vertegenwoordigers over de contacten met de Flevolanders. Meer Rood op Straat zal ook de komende jaren het motto blijven waaronder PvdA-politici aanspreekbaar willen zijn voor iedereen. Niet alleen tijdens de verkiezingscampagnes, maar ook daarbuiten. Zo hebben de leden van 1e en 2e Kamer allemaal een gebied waar zij deel zullen nemen aan de diverse activiteiten. Voor Flevoland zijn dat José Smits en Diederik Samsom (2e Kamer) en Joyce Sylvester (1e Kamer). Maar daarnaast zullen de Flevolandse bestuurders ook deelnemen aan de diverse Meer Rood op Straat-acties in onze provincie.

noot voor de redactie,