Amsterdam RAI

Huishoudbeurs 2004
3 feb 2004

Huishoudbeurs 2004: een bruisend dagje uit.
Huishoudbeurs van 12 tot en met 21 maart in Amsterdam RAI. Kook Theater, Woon Theater, Mode Theater en Dierenvrienden Theater. Wereldrecord Manicure bij Herôme: 250 behandelingen tegelijk.

Zin in gezelligheid? Een bezoek aan de Huishoudbeurs van 2004 in Amsterdam RAI is een bruisend dagje uit. Je doet er van 12 tot en met 21 maart tal van ideeën op, je kunt er heerlijk funshoppen, er zijn diverse inspirerende theaters en tussendoor is er tijd voor show en spektakel. Bovendien kun je op zaterdag 20 maart aanwezig zijn bij een unieke gebeurtenis, cosmeticamerk Herôme doet namelijk een recordpoging: de grootste manicure.

Genieten van de fleurige aankleding en lekkere muziek, kan op de 59ste editie van de Huishoudbeurs vanaf één van de vele terrasjes. Nieuw is De Zithoek een gezellig caterpunt met zitkussens en rustige muziek om even te ontspannen.

Funshop Entree
Vanaf 10 uur s ochtends is het al mogelijk om een kopje koffie te drinken in de Funshop Entree. Hier vind je diverse caterpunten, een ruim terras en niet onbelangrijk de bewaakte tassenbewaarplaats waar je veilig tassen en andere spullen kunt achterlaten. De Funshop Entree bevindt zich in de hallen 4 en 5 (Oosthal en Noordhal). Vanaf deze plek vinden ook dagelijks live de opnames van Radio 10 Gold plaats, het Mode Theater is in dezelfde ruimte als de Funshop Entree en de Dayzers-bus verzorgt hier afwisselend spektakel.

Route
Voor aanvang van de beurs kan vanaf het Funshop terras de route uitgestippeld worden aan de hand van de speciale Funshopgids. Wie niets wil missen kan de Funshop Route lopen, die op de beursvloer is aangegeven. Zo weet je zeker dat de vele straattheateracts als het draaiorgel, de levende standbeelden en ander bijzonder entertainment niet aan je voorbij gaan en dat je geen enkele stand zult missen. Mochten er tijdens het beursbezoek toch vragen ontstaan, dan kun je die stellen aan de mensen van het Serviceteam die op de beurs rondlopen om bezoekers te helpen.

Hot spots
§ Het Kook Theater, met dagelijks meerdere kookdemonstraties en workshops.
§ Het Woon Theater, waar diverse keren per dag een WoonShow wordt gehouden, kamers worden gerestyled en woonproducten verschijnen op de catwalk.
§ Het Mode Theater met de laatste trends op het gebied van mode, cosmetica en accessoires. Meerdere malen per dag brengen professionele modellen hier een wervelende modeshow op de planken. § Het Dierenvrienden Theater, met afwisselend hondenshows en demonstraties van diverse verenigingen. Tussendoor houdt dierenliefhebber Martin Gaus vragenuurtjes.

Kinderen vermaken zich tijdens de beurs uitstekend in de kinderopvang, onder toeziend oog van gekwalificeerde leidsters. Er is dus tijd genoeg om een spelletje te spelen bij de Nationale Postcode Loterij of de opnames van een televisie-programma bij te wonen. Lijn 4 van RTL 4 wordt bijvoorbeeld deels op de beurs opgenomen en staat twee weken lang in het teken van de Huishoudbeurs. In elk geval zullen de presentatoren Mike Starink en John Williams op de beurs te zien zijn. Maar ook de TROS en SBS6 zijn met een cameraploeg op de Huishoudbeurs aanwezig. Kortom, er zijn genoeg ingrediënten voor een inspirerend dagje uit!

Wereldrecord Manicure
Cosmeticamerk Herôme heeft op 20 maart tweeduizend vierkante meter beursoppervlak gereserveerd voor twee recordpogingen. Aanleiding hiervoor is het 21e verjaardagsfeestje van de Nederlandse specialist op het gebied van handverzorging. Het eerste record is de grootste manicure, waarbij het de bedoeling is dat minimaal 250 beursbezoekers tegelijkertijd een manicure krijgen. Nog grootser is de poging om de grootste workshop hand- en nagelverzorging te geven. Hiervoor zoekt Herôme minstens 500 deelnemers, die onder de beursbezoekers worden geworven. Als beloning voor de deelnemers aan beide recordpogingen is er na afloop een privé-concert met bekende artiesten. Ook aan beide recordpogingen zullen waarschijnlijk bekende Nederlanders deelnemen.

Informatie
De Huishoudbeurs van 2004 wordt van 12 tot en met 21 maart gehouden in Amsterdam RAI. Openingstijden: 11.00 18.00 uur, op donderdag 18 en vrijdag 19 maart is de beurs tot 22.00 uur geopend. Van 17 tot 21 maart is een bezoek gratis te combineren met de Negen Maanden Beurs.

Een toegangskaartje kost 13 euro en voor alleen de avond 7 euro (vanaf 18.00 uur). Kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro en 65-plussers mogen voor 11,50 euro naar binnen.
Kaarten kunnen ook worden besteld via de eigen website van de Huishoudbeurs: www.huishoudbeurs.nl. Wie zijn kaartje via de website bestelt, maakt kans op een gratis tweede toegangskaart. Via de Huishoudbeurs-site kan ook een trein-toegangskaartje voor de avondopenstelling worden besteld; voor 14,50 euro kan men dan met de trein naar de Huishoudbeurs komen. Het kaartje is geldig vanaf elk NS-station in Nederland.

Toegangskaarten zijn verder, voor slechts 10 euro, in de voorverkoop bij de winkels van C1000 en kunnen ook voor 1.300 Air Miles worden besteld op www.airmiles.nl. Ook kan het publiek terecht bij de meer dan duizend verkoopadressen van TicketBox (www.ticketbox.nl) en de Primera-winkels. Verder zijn er kaarten-acties met de winkels van Miss Etam, Fleurop en Zeeman, terwijl V&D een klantenkaart-korting geeft van 2,50 euro.
Meer informatie is ook te verkrijgen via 0900-2678373 (35 cent per minuut) en op de site www.huishoudbeurs.nl.

Amsterdam, 3 februari 2004

Noot voor de redactie,