VMDB EN PSYCHIATRIE

Symposium 12 maart Bipolaire stoornis en start kenniscentrum

Utrecht, 19 februari 2004

Geachte redactie,

Graag willen wij u attenderen op het symposium Bipolaire stoornis - Patiënt en behandelaar: wat kan beter met elkaar. Dit symposium zal op 12 maart in Utrecht plaatsvinden onder voorzitterschap van Wouke van Sterrenburg.

Er zijn in Nederland ongeveer 250.000 mensen die lijden aan bipolaire stoornis, tot voor kort manisch-depressieve stoornis genoemd. Deze stoornis is voor patiënten en betrokkenen zeer ingrijpend: relaties thuis en op het werk komen door de heftig wisselende stemmingen onder toenemende druk en vaak is ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en opname in een psychiatrisch ziekenhuis het gevolg.

Om de zorg voor deze mensen te verbeteren gaan patiënten en psychiaters samen een kenniscentrum starten.

De start van dit kenniscentrum vindt plaats tijdens het symposium Bipolaire stoornis Patiënt en behandelaar: wat kan beter met elkaar? Dit symposium vindt plaats op 12 maart in de Jaarbeurs in Utrecht, en is een initiatief van patiënten en behandelaars. Namens de patiënten nam de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen het initiatief voor het symposium. Van de kant van de behandelaars zijn de initiatiefnemers Altrecht GGz in Utrecht, het UMC Utrecht en de LithiumPlus WerkGroep, genoemd naar lithium, het bekendste medicijn tegen deze stoornis.

Met vriendelijke groet,

Voor nadere informatie:
Mevrouw Marijke Bakhuijsen, voorzitter VMDB: T:(030) 280 30 30 of (023) 532 22 82 E:mbakhuys@dds.nl

De heer Marthy Leermans, bestuurslid VMDB: T:(030) 280 30 30 of (073) 614 44 90 E:marthyleermans@home.nl

19 feb 04 10:15