Universiteit van Amsterdam

De wereldwijde invloed van de Mont Pèlerin Society


Promotie Internationale betrekkingen


vrijdag 12 maart 10.00 uur

Bernhard Walpen bestudeerde de ontwikkeling van de Mont Pèlerin Society (MPS), een transnationale vereniging, in de eerste plaats van wetenschappers (onder wie hoofdzakelijk economen), maar ook van zakenlieden en politici. De vereniging werd in het jaar 1947 opgericht in het Zwitserse plaatsje Mont Pèlerin, en beoogde een algehele verandering van de maatschappij. Het zwaartepunt van dit onderzoek ligt op de inhoudelijke debatten die binnen de vereniging zijn gevoerd, op de meningsverschillen en de conflicten binnen de MPS en op de (inmiddels wereldwijde) invloed die de vereniging langzaam maar zeker heeft weten te bereiken. Walpen verheldert ook de grenzen van de invloed van de MPS.

B.J.A. Walpen: Der Plan, das Planen zu beenden . Eine hegemonietheoretische Studie zur Mont Pèlerin Society. Promotor is prof. dr. G. Junne.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.