Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vier nationale branchecongressen verbreden grootste carrière-evenement van Nederland

Ruim 100 exposanten op zevende Nationale Carrièrebeurs

Voor afstuderend en afgestudeerd talent wordt op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart voor de zevende keer De Nationale Carrièrebeurs gehouden in de Amsterdam RAI. Tijdens deze twee dagen kunnen afstuderenden en starters kennismaken met ruim honderd topwerkgevers en onderwijsinstellingen. Het inhoudelijke programma rond de beurs is flink uitgebreid, van één naar liefst vier toonaangevende branchecongressen.

Nuna-II Team opent beurs
Op vrijdag 12 maart wordt De Nationale Carrièrebeurs om 10.15 uur geopend door het team van de Nuna-II, de snelste auto op zonne-energie ter wereld (winnaar van de World Solar Challenge in Australië). Deze spectaculaire en fotogenieke opening onderstreept het thema 'innovatie', dat centraal staat bij één van de drie nieuwe branchecongressen: Het Nationaal Ingenieurscongres, dat op beide dagen plaatsvindt. Andere nieuwe congressen zijn Het Nationaal Accountantscongres (eveneens op beide dagen) en Het Nationaal Mastercongres (op zaterdag 13 maart, met onder meer staatssecretaris Annette Nijs als spreker). Na het enorme succes van vorig jaar krijgt Het Nationaal Juristencongres op vrijdag 12 maart een nog uitgebreider vervolg.

Honderd topwerkgevers en onderwijsinstellingen
De Nationale Carrièrebeurs is het grootste carrière-evenement van Nederland voor afstudeerders en afgestudeerden van mbo-techniek, hts, hio, heao en econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informaticafaculteiten aan de universiteit. De toegang is gratis voor de doelgroepen. Ruim honderd bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen geven acte de présence op De Nationale Carrièrebeurs.

Uitgebreid programma
Het hoogtepunt van det zevende Nationale Carrièrebeurs is het programmaonderdeel 'Ontmoeting aan de top live' met de topmannen Thony Ruys (Heineken), Roel Pieper (Connekt), Bert Heemskerk (Rabobank), Jos Nijhuis (PricewaterhouseCoopers), Diederik Laman Trip (ING Nederland) en Sander van 't Noordende (Accenture). Zij worden aan de tand gevoeld door presentatrice Anouk van Nes, maar ook het publiek is in de gelegenheid om vragen te stellen.
Naast leerzame workshops en bedrijfspresentaties zijn er optredens van de Nederlandse R&B-formatie Re-Play, zangeres Glennis Grace en de stand-up comedians van Comedytrain, met in de gelederen Micha Wertheim, winnaar van het Leids Cabaretfestival 2004.

Ruim 10.000 bezoekers
De Nationale Carrièrebeurs is een evenement van Memory Productions Events, dat ook het Jobnet Career Event en Het Nationaal Juristencongres organiseert. De Nationale Carrièrebeurs is het grootste carrière-evenement van Nederland en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De beurs, die jaarlijks ruim 10.000 bezoekers trekt, is beide dagen geopend van 9.30 tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie/