Gemeente Apeldoorn

Koningin Beatrix opent Cultuur Onder Dak Apeldoorn; kinderen spelen belangrijke rol bij opening museum

Hare Majesteit Koningin Beatrix opent op vrijdag 12 maart om 15.15 uur het nieuwe gebouw van Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA). Apeldoornse kinderen zijn uitgenodigd om actief medewerking te verlenen aan één van de openingsacts, een enorme bellenblaasact. CODA is een fusie van het Apeldoorns Museum, het Apeldoorns Archief en de Bibliotheek Apeldoorn. De nieuwbouw, een ontwerp van Herman Hertzberger, omvat het Apeldoorns Museum en het kenniscentrum De Verdieping.

Ook in de openingstiendaagse van 12 tot en met 21 maart worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo is er op woensdag 17 maart een kinderdag met als thema zeep. s Ochtends is er een programma voor het basisonderwijs en s middags zijn alle kinderen van 6 tot 12 jaar welkom. Op het programma staan diverse workshops, de theatervoorstelling De dwerg van Fratelli Fiasco en een optreden van de bij kinderen zeer geliefde groep VOF de Kunst.

Op vrijdag 19 maart wordt de expositie Woudreuzen en Fluisterheggen om 16.15 uur geopend door staatssecretaris mevrouw Medy van der Laan. Zij doet dit samen met Apeldoornse kinderen. Er is een verhalenverteller aanwezig en kinderen kunnen zich omtoveren tot een heuse boom. De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Apeldoorn vanaf het oorspronkelijke landschap tot het hedendaagse laatste oerbos van Nederland: het Beekbergerwoud, en is opgebouwd in de vorm van een doolhof.

Voor het laatst bijgewerkt op: 9-mrt-2004 03:15