Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
;

Nieuw inhoudelijk vak-evenement brengt accountancy kritisch in kaart

Topkantoren aanwezig op Nationaal Accountantscongres

Speciaal voor afstuderenden en professionals in de accountancy vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart een uniek nieuw evenement plaats: Het Nationaal Accountantscongres. Het is de ideale mogelijkheid voor carrière-oriëntatie en verbreding van vakmatige kennis. Dit inhoudelijke congres wordt gelijktijdig met De Nationale Carrièrebeurs gehouden in de Amsterdam RAI.

Het Nationaal Accountantscongres bestaat uit elf actuele, vakinhoudelijke workshops en presentaties. Het congresprogramma is tot stand gekomen onder auspiciën van freelance journalist Micha Kat (werkzaam voor onder meer Legal Week), in samenwerking met de redactie van vakblad De Accountant en de brancheverenigingen NIVRA en NOvAA. Tal van prominente accountantskantoren hebben hun medewerking toegezegd, waaronder uiteraard de 'big four': Ernst & Young, KPMG, Deloitte en PricewaterhouseCoopers.

Vakinhoudelijk congresprogramma

Naarmate het aantal faillissementen toeneemt, wordt steeds vaker gekeken naar de rol van de accountant. In enkele grote recente zaken (Vie d'Or, Ceteco, Landis, Parmalat) wordt de accountant in meer of mindere mate medeverantwoordelijk gehouden voor het faillissement en aansprakelijk gesteld. Maar zo staat ook de forensische accountancy onder druk, evenals de Multidisciplinaire Partnership. Deze en andere wezenlijke thema's komen op uitgebalanceerde wijze aan bod tijdens dit congres. Op vrijdag 12 maart worden de volgende workshops gehouden: 'De psychologie van de accountant', 'De toekomst van de Multidisciplinaire Partnership', 'De MKB-adviseur', 'Extern toezicht' (met bijdragen van NIVRA, NOvAA en Autoriteit Financiële Markten) en 'Het waarderen van intellectual property'. Op zaterdag 13 maart worden de volgende workshops gehouden: 'Wereldstandaard financiële verslaggeving IFRS versus US GAAP', 'Accountant & Media' (met o.a. Jeroen Smit, auteur van 'Het Ahold-drama', en Toby Ellson van Ernst & Young), 'Smallplayers versus Megafirms', 'De aansprakelijkheid van de accountant', 'Forensic Accounting' en 'De overheidsaccountant' (met bijdragen van de Belastingdienst en het Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Grootste carrière-evenement
Het Nationaal Accountantscongres is een zelfstandig onderdeel van De Nationale Carrièrebeurs. Dit grootste carrière-evenement van Nederland wordt voor de zevende keer georganiseerd en richt zich op afstudeerders en afgestudeerden van mbo-techniek, hts, hio, heao en econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informaticafaculteiten aan de universiteit. De toegang is gratis voor de doelgroepen. Ruim honderd bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen geven acte de présence op De Nationale Carrièrebeurs. De beurs, die jaarlijks ruim 10.000 bezoekers trekt, is beide dagen geopend van 9.30 tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht