Gemeente Oldenzaal


Gepubliceerd op 9-3-2004 Uitnodiging afscheidsreceptie oud-burgemeester Bennink

Per 1 maart 2004 heeft de Commissaris van de Koningin, de heer G.J. Jansen, de heer T. Bennink eervol ontheven van de tijdelijk belasting met de waarneming van het burgemeestersambt in de gemeente Oldenzaal.

Ter gelegenheid van zijn afscheid wordt op vrijdag 12 maart aanstaande voor genodigden een symposium georganiseerd in de Hofkerk. Het symposium staat in het teken van verkeersveiligheid.

Aansluitend vindt er een afscheidsreceptie plaats in de hal van het stadhuis van de gemeente Oldenzaal. Tijdens deze receptie, die begint om 16.30 uur en eindigt rond 18.30 uur, kan iedereen persoonlijk afscheid nemen van oud-burgemeester de heer T. Bennink en zijn echtgenote.

Wij willen hierbij iedereen uitnodigen om op vrijdag 12 maart aanstaande aanwezig te zijn bij deze afscheidsreceptie op het stadhuis.
terug]

Gepubliceerd op 9-3-2004 Start uitvoering sportkennismakingscursussen

In maart en april 2004 organiseert de gemeente Oldenzaal in samenwerking met Olden-zaalse sportaanbieders kennismakingscursussen in een groot aantal takken van sport, waaronder badminton, judo, taekwondo, mountainbiken, volleybal, klimmen, fitness, honk-en softbal, voetbal, klootschieten, mix-dance, luchttumbling-en trampolinesprin-gen, hockey en handbal. De sportkennismakingscursussen zijn onderdeel van het sportstimuleringsproject Kies voor Hart en Sport, gericht op de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

Kies voor Hart en Sport
De gemeente Oldenzaal organiseert dit jaar in het kader van de breedtesport voor de eerste keer het project Kies voor Hart en Sport. In het begin van het schooljaar is in de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen aandacht besteed aan voeding, gezondheid, bewegen en sport. Kin-deren worden hierdoor bewust gemaakt van het belang van een actieve en gezonde leefstijl. Als vervolg hierop kunnen ze nu bij diverse sportaanbieders een sportkennismakingscursus volgen.

Sportkennismakingscursussen Begin januari zijn op 13 Oldenzaalse basisscholen de cursusboekjes uitgedeeld waarin een ruim aanbod van sportkennismakingscursussen staat weergegeven. Diverse sportaanbieders verlenen hun medewerking door in de periode maart/april een sportkennismakingscursus te organiseren bestaande uit 4 tot 6 wekelijkse lessen die na schooltijd of in het weekend worden gegeven. Tijdens deze, speciaal voor deze nieuwe groepen georganiseerde, lessen maken kin-deren kennis met de door hen gekozen sport.
Maar liefst 440 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs hebben zich vrijwillig opgegeven voor één van de 13 verschillende cursussen. Zij hebben hun keuze gemaakt uit bo-venstaande sporten. De gemeente is positief gestemd over het hoge aantal aanmeldingen, ruim 60% van de kinderen heeft zich aangemeld!

Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen zijn verschillende sportaanbieders bereid gevonden hun cursussen iets in te korten, zodat meerdere cursussen van dezelfde sport kun-nen worden georganiseerd. Op deze manier wordt geprobeerd zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met een door hen gekozen sport.

Het doel van de sportkennismakingscursussen is tweeledig, enerzijds krijgen sportaanbieders de kans om kinderen te stimuleren hun tak van sport te beoefenen. Anderzijds wordt gepro-beerd de sportkeuze voor de jeugd te vergemakkelijken en hen te motiveren in de vrije tijd deel te nemen aan sport-en bewegingsactiviteiten.