Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 11-03-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden houdt morgen, donderdag 12 maart, weer snelheidscontroles op de volgende plaatsen in de regio:

o Lawickse Allee (N225) in Wageningen, gedurende de ochtend en vroege middaguren
o Doetinchemseweg (N813) in Didam, eveneens gedurende de ochtend en vroege middaguren
o Op diverse wegen in Arnhem, binnen de bebouwde kom, zijn gedurende de avond en nachtelijke uren gecombineerde verkeerscontroles te verwachten, waarbij naast snelheid ook aandacht besteed wordt aan alcohol en gebruik van autogordels en helm

Ook op andere wegen en tijdstippen zijn controles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - Wageninger opgepakt na diefstal en oplichting
Publicatiedatum: 11-03-2004

De politie heeft woensdag in zijn woning een 22-jarige Wageninger aangehouden op verdenking van onder meer oplichting. De man wordt ervan verdacht deze week een winkel aan de Hoogstraat in zijn woonplaats te hebben opgelicht voor ruim tien euro. Ook zou een fiets hebben gestolen. De Wageninger bekende de diefstal van de fiets. Daarin had hij in een fietstas een kledingstuk aangetroffen met de kassabon erbij. Het kledingstuk zou hij terug naar de zaak hebben gebracht waarna hij de waarde ervan geïncasseerd zou hebben. De verdachte Wageninger is na verhoor heengezonden. De fiets kon later worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Ook beloofde de verdachte het geld dat hij voor het kledingstuk had ontvangen terug te betalen. Na het opmaken van een proces-verbaal beslist justitie uiteindelijk wat er met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - politie zoekt onbekende aanrander

Publicatiedatum: 11-03-2004

De politie in Barneveld is op zoek naar een nog onbekende man, die afgelopen vrijdag 5 maart op de Nijkerkerweg in Barneveld een 17-jarig meisje uit Nijkerk heeft aangerand. Het slachtoffer reed die vrijdag even na twee uur 's middags op de fiets van Barneveld naar huis. Op de Nijkerkerweg, ter hoogte van de spoorwegovergang, kreeg het slachtoffer een klapband. Toen de Nijkerkse naar huis belde om te vragen of ze opgehaald kon worden werd ze plotseling vanachter door een onbekende man onzedelijk betast. Een klasgenootje was daar getuige van. De aanrander, volgens het slachtoffer een blanke jongen van tussen de 15 a 17 jaar oud, reed op de fiets voorbij. Achter hem zouden nog 3 jongens hebben gefietst waarvan het slachtoffer en haar klasgenoot vermoedde dat ze bij de aanrander hoorden. Van de aanrander is verder bekend dat hij kort donker stekeltjeshaar had, gekleed was in een grijs, zwart of blauwe jas en een spijkerbroek. De Nijkerkse was door het voorval behoorlijk overstuur en heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op, die die vrijdag omstreeks twee uur 's middags iets van het voorval hebben gezien, te reageren. Men kan hiervoor terecht op 0900-8844 of in het politiebureau aan de Van Hogendorplaan in Barneveld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontrole

Publicatiedatum: 11-03-2004

Een snelheidscontrole op de Rijksweg (N224) in Ede, tussen de Raadhuisstraat en de aansluiting met de A-30, zijn woensdag 48 hardrijders geflitst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde op dat traject tussen 14.45 en 21.00 uur in totaal 6900 passanten op snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u, terwijl er daar 80 gereden mag worden.
De flitspaal op de Veenderweg, binnen de bebouwde kom van Ede registreerde in de periode van 16 februari tot 10 maart in totaal 800 overtredingen. Het totale aantal voertuigen dat de flitspaal in die periode voorbij was gereden bedroeg 114.800.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606