Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nieuw stuk A16 gaat open

Rijkswaterstaat stelt komend weekeinde een deel van de nieuwe A16 open. Het gaat om vijf kilometer snelweg tussen de knooppunten Princeville bij Breda en Galder nabij de Belgische grens. Om de openstelling voor te bereiden, worden de A16 bij Princeville en de toe- en afritten Breda/Rijsbergen (nummer 15) tijdelijk afgesloten.

De afsluiting duurt van vrijdag 12 maart, 20.00 uur tot maandag 15 maart, 5.00 uur. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd een andere route te kiezen via de A58, A27 en A59. Het plaatselijk verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met vertraging.

In opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt in Noord-Brabant gebouwd aan de Hogesnelheidslijn-Zuid en aan de A16. Tussen de knooppunten Klaverpolder bij Moerdijk en Galder wordt de rijksweg deels verlegd en verbreed naar twee keer drie rijstroken. Hierdoor komt de A16 tussen de knooppunten Princeville en Galder pal naast de hogesnelheidslijn te liggen. In het weekend van 13 en 14 maart wordt dit nieuwe deel van de A16 in gebruik genomen.