Rijn & Venen 10.00 uur

Utrecht 12-03-2004 - Persberichten district Rijn & Venen

Auto in de sloot

KOCKENGEN Op vrijdagmorgen 12 maart, om 04.00 uur, kreeg de politie de melding dat er op de Provinciale weg N 401 een auto te water was geraakt.

Ter hoogte van hectometerpaal 0.9 werd de auto aangetroffen in een droge sloot. De politieagenten troffen de bestuurder bij de auto aan en roken een sterke alcohollucht. De 36-bestuurder uit Woerden onderging een blaastest en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 465 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uur.

Vrouw opgelicht

HARMELEN Donderdagavond 11 maart werd bij een 37-jarige bewoonster uit Harmelen aangebeld door een haar onbekende vrouw.

Deze stelde voor om de messen van de bewoonster te slijpen en vroeg hier 50 euro voor. Omdat de bewoonster dit geld niet contant in huis had werd een nabij gelegen pinautomaat bezocht. Bij het pinnen werd het bedrag opgehoogd naar 160 euro. De vrouw pinde dit bedrag en betaalde de vrouw. Zij heeft inmiddels aangifte van oplichting gedaan.

Het signalement van de vrouw luidt:

Vrouw, leeftijd onbekend, lang blond krullend haar, gekleed in zwarte broek en zwartleren korte jas.

Diefstal uit auto

MAARSSEN Op donderdag 11 maart, om18.02 uur, kreeg de politie de melding dat er ingebroken werd in een auto op Achter Raadhoven. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders reeds verdwenen. Een getuige had twee blanke jongens zien weglopen in de richting van Diependaalsedijk. Er werd een opengebroken auto aangetroffen maar er is nog niet bekend of er iets uit de auto is weggenomen.

Signalement van de vermoedelijke daders luidt:

Dader 1 : blanke jongen, ongeveer 16 jaar oud, 1.80 meter lang, kort stekeltjes haar en gekleed in een zwarte jas en blauwe spijkerbroek.

Dader 2 : blanke jongen, ongeveer 16 jaar, 1.80 meter lang, gekleed in een groene jas met capuchon en bontrand.

Mogelijk hebben de daders ook gebruik gemaakt van een rood/zwarte scooter. Twee jongens die voldeden aan bovengenoemd signalement werden later gezien op de Diependaalsedijk.

Inbreker schiet op bewoner

WOERDEN Bij een mislukte inbraak in een woning aan de Oostzee heeft de inbreker met een vuurwapen geschoten op de 38-bewoner uit Woerden.

De bewoner hoorde op woensdag 10 maart, rond 23.00 uur, glasgerinkel in de bijkeuken van zijn woning. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij twee mannen voor de deur staan die even tevoren met een steen de ruit van de deur hadden vernield.

Een van de inbrekers trok een op vuurwapen gelijkend voorwerp en schoot in de richting van de gealarmeerde bewoner. Deze hoorde een knal en zag dat er rook uit het wapen kwam. De mannen verdwenen hierna spoorslags zonder iets mee te nemen.

De bewoner raakte niet gewond.

De politie heeft een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek ingesteld. Hierbij is een huls aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Eventuele getuigen die nog niet zijn gehoord wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.