Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht 12-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.15 uur controleerden politiemensen op de Catharijnestraat een 20-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg. Bij de blaastest blies hij een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken had en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 345 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Jongen slaat berover van zich af

ZEIST Op donderdag 11 maart heeft een jongeman gepoogd een jongen te beroven.

Rond 14.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Soesterberg over de Verlengde Slotlaan. Daar kwam een jongeman naast hem fietsen en dwong hem te stoppen. Hij bedreigde de jongen met een steekwapen en eiste geld en zijn gsm. Uit een paniekreactie pakte het slachtoffer een hand van de verdachte beet en gaf hem een vuistslag in het gezicht. De verdachte liet het steekwapen vallen en het slachtoffer zag kans hard weg te fietsen. Bij het omkijken zag hij dat nog twee jongemannen bij de verdachte stond.

De verdachte was een donker getinte jongeman van 17- 19 jaar,
1.75-1.80 meter, zwart kort haar in dreadlocks en een smal gezicht met een brede neus. Hij droeg een zwart bomberjack, een groen/bruin/zwarte camouflagebroek en zwarte schoenen. Hij reed op een gele mountainbike. De twee andere jongemannen waren van dezelfde leeftijd, dezelfde lengte en de één had een donkere en de ander licht getinte huidskleur. Beiden droegen een zwart bomberjack. De donkere jongeman droeg een groene bandana (soort hoofddoek) en de licht getinte jongeman een rode baseballcap.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Vervalst busabonnement

DE BILT Op donderdag 11 maart werd een jongen met een vals busabonnement aangehouden.

Rond 14.15 uur stapte een 16-jarige uit Zeist in Utrecht in een streekbus naar Zeist. Op een halte aan de Biltstraat stapte een controleur de bus in. Hij controleerde de buskaartjes en toen hij bij de 16-jarige jongen aankwam, controleerde hij zijn abonnement. Daarbij zag hij dat het abonnement vervalst was en de jongen werd aangehouden.

De jongen verklaarde sinds kort zelfstandig te wonen, maar daardoor geen geld meer te hebben om zijn busabonnement te blijven betalen. Daarom had hij een verlopen abonnement vervalst en had vandaag de proef op de som genomen. De vervalsing was kennelijk niet zo professioneel, want hij liep bij de eerste de beste controle tegen de lamp. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.