Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 12-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Poging gewapende overval

UTRECHT Bij een woning aan de Rooseveltlaan vond donderdagavond een poging gewapende overval plaats.

Omstreeks 20.45 uur belde een tot nu toe onbekende man aan bij de woning van een 64-jarige man uit utrecht. De man liep naar de voordeuren zag dat er drie onbekende figuren voor de deur stonden. Een van de mannen vroeg of de bewoner oude kranten had. Toen hierop negatief werd gereageerd toonde één van de mannen een op een vuurwapengelijkend voorwerp en sommeerden de bewoner de deur open te doen. Dit deed de 64-jarige bewoner niet

Op dat moment kwam de zoon van de bewoner ook naar de voordeur waarop de mannen wegrenden over de Rooseveltlaan in de richting van de meubelboulevard. Tijdens onderzoek in de buurt werd door de wijkagent ter hoogte van de Vasco da Gamalaan een luchtdrukpistool aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel: 0900 88 44.

Grote verkeerscontrole

UTRECHT De politie van het district paardenveld heeft in samenwerking met diverse partners een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Donderdagavond werd vanaf 18.00 uur gecontroleerd in de omgeving van de Breedsdtraat, Noorderstraat en de Weerdingel oostzijde. Aan de controle werd meegewerkt door onder andere de Belastingdienst, Douane en bureau autocriminaliteit, vreemdelingendienst en de brandweer. In totaal werden 161 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van autopapieren, het onverzekerd en zonder APK keuring rijden, Gladde banden en het negeren van het rode verkeerslicht.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een woning in Utrecht.

Een 25-jarige bewoonster aan de Minstraat werd omstreeks 19.10 uur opgeschrikt door een aantal harde bonken ter hoogte van haar voordeur. Nog voordat de vrouw kon gaan kijken stond er plotseling een man in haar woonkamer. De verdachte schrok kennelijk van de aanwezigheid van de bewoonster en vluchtte direct weer de woning uit. Het slachtoffer zag dat de verdachte samen met nog twee mannen wegrende.

Tijdens de surveillance in de omgeving zagen agenten een man lopen die aan het opgegeven signalement van de verdachte voldeed. De man - 18 jaar en afkomstig uit Utrecht - werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze inbraak. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Tolsteeg tel.: 0900 88 44.

15-Jarige automobilist aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij in een auto reed en pas 15 jaar oud is.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de Indusdreef rijden. De bestuurder vertoonde een vreemd rijgedrag. Hij had nagenoeg de gehele rijbaan nodig en gaf nergens voorrang aan andere weggebruikers. Tevens had hij weinig controle over het voertuig. De bestuurder kreeg omstreeks 16.40 uur een stopteken. De agenten vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs en autopapieren. Uiteindelijk bleek dat de 15 jaar was en het voertuig niet verzekerd. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Een 20-jarige bijrijder bleek de eigenaar van het voertuig te zijn. Hij kreeg een aantal bekeuringen en kon naar huis zonder voertuig.

Dronken man rijdt in onverzekerde auto zonder rijbewijs

UTRECHT - Tijdens een verkeerscontrole op de Wijde Begijnestraat werd een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden

Omdat hij teveel had gedronken. De man blies 785 ug/l.

Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat zijn rijbewijs ongeldig was en zijn auto niet was verzekerd.

Drietal aangehouden na vondst pillen

UTRECHT - Drie mannen van 24 (Almere), 26 (Nieuwegein) en 33 jaar (Eindhoven) werden in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Beneluxlaan.

Surveillerende agenten controleerden het kenteken van de auto waarin de mannen zaten en ontdekten dat de auto stond gesignaleerd als zijnde gestolen.

De automobilist kreeg een stopteken en de mannen alsmede de auto werden gecontroleerd. Er bleken 1000 pillen in de auto te liggen.Het drietal werd aangehouden en ingesloten.

De inhoud van de pillen zal worden onderzocht.