PERSBERICHT - 2004-03-12

Voor het eerst nu ook Nederlandstalige internet-site

Nieuwe gids Logis de France: accent op streekmenu

Logis de France, de belangrijkste keten van onafhankelijke hotels in Europa, geeft in de vernieuwde nationale gids 2004 speciale aandacht aan het Menu du Terroir (streekmenu) van elk hotel-restaurant. De gids bundelt meer dan 3000 'goede adressen' voor een smaakvolle verkenning van het authentieke Frankrijk. Nieuw: op internet staat nu ook alle informatie in het Nederlands.

De nieuwe editie van de Logis de France-gids vermeldt 3322 hotel-restaurants, verdeeld over 93 Franse departementen, in 2560 gemeenten. De 464 pagina's staan bol van bijzondere adressen voor een kennismaking met Frankrijk. Alle hotels kregen 1, 2 of 3 schoorstenen, al naar gelang het niveau van de aanwezige voorzieningen.

De Franse hotelketen is bekend door haar prima prijs-kwaliteitverhouding. De gemiddelde prijs voor een kamer ligt tussen 46,- en 65,- , een menu kost tussen de 15,- en 35,- Halfpension kost gemiddeld van 49,- tot 61,- per persoon.

Voor de Nederlandse Logis de France-liefhebbers is nu ook alle nu alle informatie beschikbaar op een Nederlandstalige website. Op de site is alle informatie te vinden over actualiteiten en service van Logis de France:
fS Gedetailleerde kaarten tonen in één oogopslag de ligging van de hotels
fS Zoeken is mogelijk op meerdere criteria om gemakkelijk te kiezen: hotel met zwembad, park, etc..
fS Logis met een thema: Logis Pêche (vissen), Vélo (fietsen), Randonnée (wandelen), Bacchus wijngebieden).... fS Aantrekkelijk geprijsde korte vakanties en routes: een selectie van interessante aanbiedingen.

Een Logis de France-hotel reserveren is eenvoudig: het kan via de website (www.loqis-de-france.fr) en ook telefonisch via de reserveringscentraleop: 00 33 1 45 84 83 84.

De Logis de France-gids 2004 is gratis verkrijgbaar bij het Frans Verkeersbureau.
Tel: 0900 - 1122332 (0.50 euro per minuut) en via info.nl@franceguide.com
(alleen een bi|drage in de verzendkosten wordt gevraagd) of op www.logis-de-france.fr

Logis de Charme-gids
Logis de France geeft naast de gratis algemene gids ook de Logis de Charme-gids uit. Hij is vanaf maart in de boekhandel te koop. De gratis Logis de France-gids is dan bijgesloten. De Logis de Charme-gids groepeert 285 hotels-restaurants 'Logis de Caractère' en 'Logis Nature-Silence'. Alle bieden de kwaliteitsgarantie van het Logis de France-keurmerk. Ze voldoen dus aan de gestelde criteria verbonden aan die bepaalde thema's.

Voormalige koetshuizen, herenhuizen, landhuizen, sfeervolle dorpshotels. Logis de Caractère is de droomaccommodatie voor liefhebbers van authenticiteit! Voor diegene die houdt van 'stenen met een eigen verhaal' en stijlvolle gebouwen.

Logis Nature-Silence zijn rustig gelegen hotels te midden van de natuur. Stilte overheerst: het enige geluid is het gezang van de vogels. Hier bent u verzekerd van rust, ontspanning en volop genieten. De hotels in de Logis de Charme-gids zijn gerangschikt per streek. Een kaart toont hun ligging. Drie indelingen - per streek, departement en plaats - zorgen dat de klant snel vindt wat hij zoekt. Bij elk hotel staat een foto. Ook prijzen, toeristische informatie en ligging zijn vermeld.

Ook deze gids is gemakkelijk in gebruik: aan de hand van symbolen en pictogrammen is in een oogopslag te zien welke faciliteiten en service het hotel biedt. De Logis de Charme-gids is 218 pagina's dik. Prijs: 13 . Te koop in de Franse boekhandels of aan te vragen via internet: www.logis-de-france.fr. De nationale Logis de France-gids krijgt men er dan gratis bij.