Politie Drenthe

Vrijdagmorgen 12-03-04

Meppel 12-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Hond doodgereden
DE WIJK - Op de A-28 ter hoogte van De Wijk is donderdagavond een hond doodgereden. De hond liep de rijbaan op en werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 33 jr. vrouw uit Hoogeveen. De auto raakte licht beschadigd. De eigenaar van de hond is nog niet bekend. Het betreft een lichtbruine grote hond.

Politie zoekt getuigen
HOOGEVEEN/PESSE - De politie wil graag in contact komen met mensen die woensdagavond tussen 21.00 en 21.30 uur getuige zijn geweest van het lastigvallen van een meisje in het Spaarbankbos bij Hoogeveen. Het 16 jr. meisje fietste over het fietspad in de richting Pesse. Ter hoogte van de Santbrincke werd ze aangesproken door een man. Deze liep een heel stuk met haar mee en betaste haar onzedelijk. Het meisje duwde de man weg en fietste snel door. De gewaarschuwde politie trof de man niet meer aan. Volgens het meisje gaat het om een blanke man van 30 tot 40 jr. Hij had een fors postuur en een bol gezicht. Hij sprak Nederlands met een Drent accent en had een schorre stem. Hij droeg een geel of beige kleurige trui met col en donkerblauwe strepen op de voorkant. Ook droeg hij een beige petje met een klep. Mensen die mogelijk iets hebben gezien of die menen te weten wie deze man is worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogeveen. Dit kan via 0900-8844.

Tas uit school gestolen
HOOGEVEEN - Donderdag is tijdens de middagpauze een tas gestolen uit een leslokaal van een school aan de Van Leeuwenhoekstraat in Hoogeveen. Een onderwijzeres had haar tas tijdens de pauze in de niet afgesloten klas laten liggen. Een onbekende zag kans ongemerkt in de klas te komen en de tas met o.a. wat geld, papieren en een telefoon te stelen.

Politie houdt geweldplegers aan
EMMEN - Donderdagavond hield de politie op de Wilhelminastraat in Emmen twee jongens van 16 en 18 jr. uit die plaats aan. De jongens worden verdacht van het bedreigen en steken met een mes, vernieling en diefstal. Ze hadden beide gedronken en zijn voor nader onderzoek ingesloten.
De twee verdachten waren na wangedrag uit een café gezet. Buiten werden auto- en fietsbanden vernield. Ook werd er met een mes gezwaaid en gedreigd waarbij een 17 jr. jongen uit Emmen licht gewond raakte aan het gezicht. Eén van de jongens wordt ook verdacht van het stelen van een portemonnee. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Politie wil graag in contact komen met getuige
MEPPEL - De politie in Meppel wil graag in contact komen met de persoon die op zaterdag 6 maart getuige is geweest van een aanrijding op het Prinsenplein in Meppel. Tegen 16.00 uur werd daar een geparkeerde grijze VW Golf aangereden. De veroorzaker reed door. Een getuige zag dit en deed een briefje achter de ruitenwisser van de aangehouden auto met daarop het kenteken van de veroorzaker. Omdat de eigenaar van deze auto ontkent wil de politie graag in contact komen met deze getuige. Men kan bellen via 0900-8844 of meppel@politie-drenthe.nl

Schuurtje afgebrand
MEPPEL - Donderdagavond brandde aan de Vledderstraat in Meppel een schuurtje af. Dit schuurtje stond achter een school, grenzend aan tuinen van woningen aan de Markstraat. De brandweer bluste de brand. Tussen de brandhopen vond de brandweer o.a. resten van een skelter. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in. Mogelijk dat er mensen zijn die kort voor de brand iets hebben gezien bij dit schuurtje of bij de school. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Meppel.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl