Politie Gelderland-Midden

Wageningen - inbrekers met kluis aan de haal

Publicatiedatum: 12-03-2004

Enkele inbrekers zijn vrijdagnacht op de Hoogstraat aan de haal gegaan met de kluis van een winkel aan die straat. Kort na de melding kon de politie omstreeks vijf uur vrijdagochtend op de Herenstraat dankzij een alerte getuige een verdachte aanhouden. Het gaat om een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De overige verdachten hadden weten te ontkomen en zijn tot nu toe spoorloos. De kluis werd even later teruggevonden op een parkeerplaats op het Salverdaplein. De eigenaar van de zaak heeft inmiddels aangifte gedaan. De aangehouden verdachte is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Scherpenzeler (13) aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 12-03-2004

De politie heeft donderdagmiddag op de Scherpenzeelseweg in Barneveld een 13-jarige jongen uit Scherpenzeel aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zou op weg naar huis op de fiets door de verdachte zijn geslagen, waardoor hij ten val kwam en gewond raakte. De gewonde 14-jarige liep daarbij letsel op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Kort na het incident werd de verdachte Scherpenzeler door gewaarschuwde agenten aangehouden. De jongen verklaarde het slachtoffer te kennen van school en erkende het slachtoffer te hebben geslagen omdat hij hem raar vond. Daarbij gaf hij wel aan dat het niet de bedoeling was om hem te laten vallen. De jongen is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. Van het slachtoffer kon nog geen verklaring worden opgenomen in verband met opgelopen verwondingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - beschonken brommobieler van de weg gehaald
Publicatiedatum: 12-03-2004

Politieagenten hebben vrijdag even na middernacht op de Zandlaan in Ede een 56-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats van de weg gehaald toen die in kennelijk beschonken toestand in zijn brommobiel over de weg reed. Zijn rijgedrag was voor de agenten aanleiding tot het stillen van een controle, want de man reed zo slingerend over de weg dat hij naar het oordeel van de agenten de hele rijbaan nodig leek te hebben. Met enige moeite wisten de agenten de man tot staan te brengen, waarna er drankgebruik geconstateerd werd bij de bestuurder. De man bleek echter niet in staat tot het afleggen van de ademanalyse, waarop van hem bloed werd afgenomen voor een bloedproef. Op het politiebureau viel de man vervolgens in slaap. Nadat de agenten hem wakker hadden gemaakt werd hij naar huis gestuurd. Tegen de brommobieler is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - meisjes (14) verdacht van stelen luchtjes
Publicatiedatum: 12-03-2004

Twee 14-jarige meisjes uit Barneveld zijn donderdagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van parfum uit een winkel aan de Langstraat. Winkelpersoneel betrapte de beide meisjes nadat gezien was dat ze flesjes uit de verpakking haalden. Toen ze vervolgens de zaak uitliepen bleek dat ze het parfum in hun kleding hadden verstopt. Beide minderjarigen werden aan de politie overgedragen. De meisjes bekenden ook nog te hebben gestolen bij twee andere zaken in Barneveld. De buit bestond uit cosmetica-artikelen en sieraden. De meisjes zijn na verhoor aan hun beide ouders overgedragen. De buit is teruggegeven aan de winkels. Justitie beslist wat er met beide meisjes gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - vrouw aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 12-03-2004

Op de Stadsbrink in Wageningen heeft de politie donderdagmiddag een 24-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Kort nadat de vrouw was aangehouden bleek dat zij bij twee andere zaken in haar woonplaats ook zou hebben gestolen. De Wageningse werd door winkelpersoneel van een zaak aan de Stadsbrink betrapt op diefstal van levensmiddelen ter waarde van enkele euro's, waarna ze aan de politie werd overgedragen. De vrouw bleek echter ook goederen bij zich te hebben van twee zaken aan de Hoogstraat en bekende ook daar te hebben gestolen. De vrouw is na verhoor weer op vrije voeten. De aangetroffen buit werd aan de winkels teruggegeven. Tegen de Wageningse is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 12-03-2004

In totaal 138 hardrijders zijn donderdag tegen de lamp gelopen bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei. Het verkeershandhavingsteam van de politie (VHT) controleerde in Wageningen (Lawickse Allee), Voorthuizen (Rembrandtstraat en Apeldoornsestraat) en Barneveld (Scherpenzeelseweg). De meeste overtredingen vielen bij de controle op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Tussen 11.00 en 13.00 reden 89 van de 791 gecontroleerde voertuigen harder dan de voorgeschreven 50 km/u (binnen de bebouwde kom). De hoogst gemeten snelheid werd genoteerd op de Lawickse Allee in Wageningen: 108 km/u waar 80 is toegestaan. Het totale overzicht van de controles luidt als volgt: Lawickse Allee in Wageningen: 23 overtredingen onder 3840 gecontroleerde voertuigen. Controle tussen 08.00 en 13.20 uur. Rembrandtstraat Voorthuizen (binnen de bebouwde kom): 18 overtredingen onder 218 gecontroleerde voertuigen, controle tussen 08.30 en 10.46 uur. Hoogst gemeten snelheid: 69 km/u (50 is het maximum). Bij de controle op de Apeldoornsestraat is geen hoogst gemeten snelheid bekend. De controle op de Scherpenzeelseweg in Barneveld leverde 8 overtredingen op onder 1490 gecontroleerde voertuigen. De controle vond plaats tussen 08.30 en 13.10 uur, een hoogst gemeten snelheid is ook hier niet bekend. De overtreders kunnen binnenkort een boete thuis verwachten. Boetes voor te hard rijden kunnen oplopen tot maximaal 125 euro bij snelheidsoverschrijdingen tot en met 30 km/u. Daarboven bepaalt justitie de op te leggen boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---