CHIPTEC EUROPE B.V.

'Gratis betaald parkeren' met spaarpunten

Brusselse Poort eerste winkelcentrum met koppeling sparen-parkeren

Winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht zag zich genoodzaakt betaald parkeren in te voeren. Externe langparkeerders als forensen en kantoorpersoneel legden beslag op de parkeerruimte voor de winkelende bezoekers. De winkeliers komen hun trouwe klanten tegemoet in de parkeerkosten in de vorm van gratis spaarpunten op de Brusselse Poort Spaarkaart. Hiermee kunnen de bezoekers onder andere hun parkeergeld betalen.

De Brusselse Poort Spaarkaart is een elektronische chipkaart, die de gespaarde punten op de kaart zelf bewaart. Deze 'smartcard' kan hierdoor ingezet worden voor tal van toepassingen, waaronder dus een beloningssysteem en betaald parkeren. De koppeling tussen spaarpunten en betaald parkeren is uniek in Europa.

De bezoekers van winkelcentrum Brusselse Poort die in het bezit zijn van een Brusselse Poort Spaarkaart, ontvangen gratis spaarpunten bij al hun aankopen bij alle deelnemende winkels. Onder de deelnemers onder andere supermarkten C1000 en Albert Heijn XL en landelijke filiaalbedrijven HEMA, Blokker, Tell Me, ETOS, Delifrance, Kijkshop, Palthe en Jamin.

ChipTec Europe, het bedrijf achter de spaarkaart, verwacht dit jaar ook bij andere winkelcentra het tailor-made spaarprogramma in combinatie met betaald parkeren te implementeren. De software die betaling met de spaarpunten ondersteunt is standaard aanwezig in de parkeerapparatuur van TPA, WPS en Vialis waarvan beheerders van parkeerfaciliteiten zoals Q-Park (marktleider) en gemeenten gebruik maken.

In Nijmegen is de CITYChip eveneens geschikt voor het betalen bij de parkeermeters op straat en in de gemeentelijke parkeergarages. De CITYChip is een spaar- en betaalkaart voor Nijmegen en is ook een concept van ChipTec Europe.

Noot voor de redactie,