Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht
12 maart 2004
Gemeente Vaals gaat VROM-taken beter uitvoeren

De gemeente Vaals voert niet alle wettelijke taken op het terrein van wonen, ruimte, milieu en veiligheid goed uit. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een onderzoek van de VROM-Inspectie. De Inspectie heeft in het najaar 2003 onderzoek gedaan naar de uitvoering van de wet- en regelgeving op het gebied van wonen, ruimte en milieu in Vaals. De gemeente gaat stappen ondernemen die uitzicht bieden op verbetering.

Uitkomst onderzoek
De VROM-Inspectie heeft in het onderzoek gekeken naar de manier waarop de gemeente haar taken op het gebied van wonen, ruimte en milieu uitvoert. Van de afgifte van bouw- en milieuvergunningen tot het opstellen van bestemmingsplannen. Uit het onderzoek blijkt dat Vaals op het terrein van het ontwikkelen van beleid nog het een en ander moet verbeteren. Zo ontbreken momenteel een integraal handhavingsbeleid, een bouwbeleidsplan en een integrale milieubeleidsvisie voor de langere termijn. Daarnaast is er eveneens een achterstand in het actualiseren van bestemmingsplannen. Ook moet de gemeente sneller de achterstand in het verstrekken van gebruiksvergunningen wegwerken.

Maatregelen
De VROM-Inspectie heeft de uitkomsten van het onderzoek besproken met de gemeente. Vaals heeft een plan van aanpak opgesteld om de situatie te verbeteren. De Inspectie vindt dat de gemeente hiermee de eerste stappen zet voor het verbeteren van de situatie. Eind 2004 houdt de Inspectie een nacontrole.

Download het rapport van de VROM-Inspectie (pdf, 108 KB)

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=16715 )
Persbericht Menu:
Ik wil mijn gegevens wijzigen, opzeggen of mijn HTML-versie omzetten naar een tekst-versie: http://www.vrom.nl/nb_PERS_wijzigen

Dit is een publicatie van: Ministerie van VROM
Centrale Directie Communicatie - Rijnstraat 8 - 2515 XP Den Haag

Ministerie van VROM
Staat voor ruimte, wonen, milieu en rijksgebouwen. Beleid maken, uitvoeren en handhaven. Nederland is klein. Denk groot.