Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

AKZO NOBEL's INTERVET EN ATOS ORIGIN SLUITEN
OVEREENKOMST VOOR HOSTING SAP OPERATIONS

Utrecht, 12 maart 2004 - Atos Origin en Intervet, een business unit van Akzo Nobel, hebben een vijfjarige overeenkomst ondertekend voor de hosting door Atos Origin van operationele services op basis van SAP. Vorig jaar ondertekenden beide partijen al een overeenkomst voor de projectimplementatie. Atos Origin is nu geselecteerd als end-to-end partner voor Intervet's ambitieuze ATLAS-project, een wereldwijd initiatief om de automatisering van Intervet's bedrijfsprocessen te standaardiseren.

De SAP R/3-toepassing garandeert een 'future proof' systeem dat tegemoetkomt aan zowel internationale als lokale bedrijfsdoelstellingen van de onderneming. Bovendien is het nieuwe platform ontworpen om te kunnen voldoen aan de strenge eisen die instanties als de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) aan Intervet stellen. De hosting-dienstverlening is gebaseerd op FDA/GxP-richtlijnen. Atos Origin is al de belangrijkste IT-partner van Akzo Nobel internationaal; ATLAS is het eerste grote contract binnen Akzo Nobel's Pharma Business Group. De ATLAS-infrastructuur wordt in eerste instantie in zeven landen uitgerold: Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Bryan Gathagan, Intervet's Vice President Finance USA, licht de keuze voor Atos Origin toe. "We vertrouwen erop dat Atos Origin ondersteuning zal bieden bij de implementatie van wereldwijde systemen in verschillende landen. Het implementeren van SAP behoort niet tot onze kernactiviteiten, waardoor we behoefte hebben aan de technische vaardigheden, expertise en managementprocessen die Atos Origin kan bieden. Gezien het succesvolle begin van onze relatie en vertrouwend op de deskundigheid van Atos Origin zijn we ervan overtuigd dat zij de juiste partner zijn voor de wereldwijde hosting van onze kritische bedrijfssystemen."

Rolf Wildeman, Manager International Purchasing van Intervet, voegt hieraan toe: "We hebben de keuze voor Atos Origin niet zomaar gemaakt, maar na een zorgvuldige afweging en evaluatie van harde en zachte zakelijke argumenten. Nu het programma van start is gegaan, rekenen we op het doorlopende committent van Atos Origin om ons te ondersteunen bij het verwezenlijken van onze doelstellingen in het kader van het ATLAS-programma en het realiseren van hun slogan: 'Turning client visions into results'."

Karel Parre, Intervet's Global Program Director voor ATLAS: "Tot nu toe heeft Atos Origin een enorme toewijding getoond om van ons programma tot een succes te maken. Wij rekenen nu op hun kennis en kunde om de hosting uit te voeren."

Samir El Awadi, Global Client Director Pharma bij Atos Origin: "We zijn er trots op dat we door Intervet als end-to-end partner zijn gekozen voor de hosting van zo'n belangrijk bedrijfskritisch systeem. Deze overeenkomst vertegenwoordigt een belangrijke nieuwe fase in de langjarige relatie tussen Atos Origin en Akzo Nobel. De samenwerking is bovendien een zeer waardevolle basis voor een verdere groei van onze activiteiten in de farmaceutische sector."

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.

Over Intervet
Intervet, met het hoofdkantoor in Boxmeer, is een business unit van Akzo Nobel. Intervet richt zich op onderzoek en ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve veterinaire producten en voedingsadditieven en behaalde over 2003 een omzet van 1.010 miljoen euro.Voor meer informatie kunt u de website van Intervet raadplegen: www.intervet.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (