Politie Amsterdam-Amstelland

Dapperbuurt: straathandel in drugs aangepakt
Bureau 's Gravesandeplein
12-3-2004. Een speciaal projectteam van het wijkteam 's Gravesandeplein heeft bij diverse acties tegen straathandel in drugs rond de Dappermarkt het straatdealersgilde opnieuw een gevoelige slag toegebracht. Er werden in totaal 37 personen gearresteerd voor het overtreden van de Opiumwet.

Eén persoon werd aangehouden voor het stelen (helen) van een fiets. Er werden circa 200 bolletjes harddrugs en bijna 3000 euro aan contanten (handelsgeld) in beslag genomen en er werd één drugspand "opgerold". Elf verdachten werden voorgeleid bij de rechter-commissaris, waaronder de fietsendief die te boek staat als een notoire veelpleger.
---

Gewapende overval op winkel

12-3-2004. Donderdagmiddag rond half één vond een gewapende overval plaats op een winkel aan het Anton de Komplein. Twee gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen drongen de winkel binnen. Een aanwezige klant werd geschopt. De verdachten vertrokken vervolgens met hun buitin een onbekende richting.

Fietsers en snelheidsduivels de klos

12-3-2004. Bij diverse verkeerscontroles werden donderdag ruim 280 mensen op de bon geslingerd.

Amstelveen
Bij een snelheidscontrole op de Bovenkerkerweg werden 12 automobilisten op de bon geslingerd die te hard reden. Bij bromfietscontroles op het Handelsplein en het Stadsplein werden 48 tweewielers gecontroleerd. In 33 gevallen werd de bestuurder op de bon geslingerd. Veelal omdat de brommer te veel vermogen had. Vijf brommers werden in beslag genomen voor nader onderzoek. Eén bestuurder werd gearresteerd omdat hij teveel gedronken had. Op de Thomas Cookstraat werden 11 fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Rijkswegen rond Amsterdam
Donderdag werden op de rijkswegen in en rond Amsterdam zes wegpiraten betrapt die de geldende snelheidslimieten aan hun laars lapten. Bestuurders werden geklokt met snelheidsoverschrijdingen van respectievelijk 57, 58, 68, 70, 74 en 88 kilometer per uur. Alle coureurs konden hun rijbewijs inleveren.

Binnenstad
Bij verschillende verkeerscontroles op en rond onder andere het Mr. Visserplein, het Concertgebouwplein en de Stadhouderskade werden ruim 200 fietsers op de bon geslingerd. Zij reden door rood, over het trottoir of hadden hun verlichting op in orde.

---


Overval op sigarenzaak

12-3-2004. Donderdagmiddag rond half vier vond in een sigarenzaak op de hoek van de Molukkenstraat en de Valentijnkade een poging tot overval plaats. Drie meisjes van ongeveer 15 jaar oud met een vuurpwapen probeerden een overval te plegen. Het aanwezige personeelslid kon het haast niet serieus nemen. Deze verbazing was voor de drie meisjes mogelijk de reden om direct de winkel te verlaten en weg te rennen over de Valentijnkade, in de richting van het Flevopark.

---


Woning verbouwd tot kwekerij

12-3-2004. Agenten stuitten donderdagavond op het Meeuwenplein op een volledig tot hennepkwekerij verbouwde woning. De complete zolderverdieping en twee slaapkamers waren ingericht als kraamkamer voor de jonge wietplanten. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De binnentuin werd ontmanteld en de 482 planten en de professionele teelinstallatie werden in beslag genomen en vernietigd. De 37-jarige bewoner werd ingerekend evenals zijn 21-jarige vriendin, die illegaal in Nederland verblijft.

---