Gemeente Maastricht

Ondergronds milieuperron Scharnerweg geopend

Vrijdag 12 maart opende wethouder Wim Hazeu samen met `meneer Sjoen' en `mevrouw Sjiek' op ludieke wijze het nieuwe ondergronds milieuperron op het parkeerterrein van Albert Heijn aan de Scharnerweg. Om deze enthousiaste burgers te belonen werd het pleintje omgedoopt in Sjiek-en-Sjoen-pleintje.

Links: Wethouder Wim Hazeu samen met 'meneer Sjoen' en 'mevrouw Sjiek'. Rechts: het nieuwe ondergrondse milieuperron voorzien van feestelijke strikjes.
Links: Wethouder Wim Hazeu samen met 'meneer Sjoen' en 'mevrouw Sjiek'. Rechts: het nieuwe ondergrondse milieuperron voorzien van feestelijke strikjes.

Wethouder Hazeu maakte van de gelegenheid gebruik om de medewerkers van de buurtbeheerbedrijven en van de afdeling Stadsreiniging een hart onder de riem te steken: "Want zij zijn het die dagelijks geconfronteerd worden met de enorme vervuiling bij de milieuperrons. Hun inzet is van wezenlijk belang bij het schoonhouden van de omgeving van de milieuperrons." Verder sprak hij de hoop uit dat de landelijke overheid de gemeente meer ruimte gaat bieden om de geïnde boetes voor milieuovertredingen te mogen inzetten bij de milieuhandhaving.

Ondergrondse milieuperron

Het nieuwe ondergrondse milieuperron telt in totaal acht containers: papier en karton (2 containers), drankkartons en blik (2 containers), wit glas (1 container), bont glas (1 container) en plastic flacons (2 containers). De inhoud van de nieuwe containers is totaal vijf keer zo groot als de bovengrondse. In elke container kan 5000 liter afval. De nieuwe containers kunnen ook op drukke momenten geleegd worden, omdat de plek beter bereikbaar is voor de wagens van de Stadsreiniging. In de loop van dit jaar wil Gemeente Maastricht nog eens twintig bovengrondse milieuperrons vervangen door het ondergrondse systeem.