Provincie Overijssel

Provincie redt treintaxi in Steenwijk, Zwolle, Deventer, Kampen

De treintaxi in Deventer, Steenwijk, Zwolle en Kampen blijft in ieder geval tot eind 2004 bestaan. Dat is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel. De provincie gaat bovendien op zoek naar mogelijkheden om de treintaxi structureel te financieren na 2004.

De NS maakte vorig jaar bekend de subsidie voor de treintaxi per 1 april stop te zetten. Als de provincie het vervoer niet had overgenomen had dat het eind van de Treintaxi betekend. De provincie Overijssel dekt het verschil tussen kosten en opbrengst. Naar schatting gaat het in totaal om 90.000 euro.

Toekomst
In de loop van het jaar wordt nagedacht over de toekomst van de Treintaxi. Daarbij wordt ook bekeken of de functie van Treintaxi op een of andere manier door Regiotaxi overgenomen kan worden.

Het gaat immers om twee vergelijkbare systemen: de taxi moet in beide gevallen besteld, voor beide geldt dat het een mengvorm is van taxi en openbaar vervoer. Het enige verschil is dat Treintaxi altijd zijn begin- of eindpunt bij het station heeft. Jaarlijks maken ruim 75.000 mensen gebruik van de treintaxi in een van de vier gemeenten.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel