Politie Zaanstreek-waterland


15:08 11-MRT-04
loc.: ZAANDAM, VINKENSTRAAT

Negeren inrijverbod

Binnen een half uur werden door rapp's negen bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die het inrijverbod negeerden.

18:40 11-MRT-04
loc.: VOLENDAM, ROKERSGRACHT

Dronken man zorgt voor overlast

Een 34-jarige man uit Volendam werd aangehouden, nadat hij in een café problemen zou hebben veroorzaakt met bezoekers. Nadat hij naar buiten was gewerkt, reed hij (zwaar onder invloed) met zijn auto tegen een paal in de rotonde van de Zeestraat. Vervolgens stond hij stennis te maken met een getuige.
Aan het bureau hield hij een onsamenhangend verhaal. Hij weigerde de ademanalyse en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

20:39 11-MRT-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldieven aangehouden

Werd gemeld dat er twee vrouwen en een man diverse goederen hadden weggenomen vanuit een winkel.
Rapp's troffen de verdachten aan op de Rozengracht. Zij hadden de goederen verstopt in tassen en jaszakken. Ook een door hen gebruikte personenauto zat vol met vermoedelijk gestolen goederen.
Verdachten (twee vrouwen van 23 en 41 en een man van 39 jaar, allen uit Amsterdam) aangehouden en ingesloten. Later werden zij in verzekering gesteld.
De man verklaarde dat de goederen werden weggenomen bij o.a. Etos, Blokker, Dirkxs en een andere drogisterij.

02:04 12-MRT-04
loc.: PURMEREND, A7
Man met softdrugs aangehouden
Rapp's controleerden een bestuurder van een personenauto en roken daarbij een sterke hennepgeur. Bij controle bleek de man (27 jaar uit Amsterdam) 24 zakjes hennep bij zich te hebben. Een aanhouding volgde. Volgens de man is de hennep eigendom van een coffeeshop in Amsterdam en had hij niet de intentie zelf te gaan verhandelen.

09:06 12-MRT-04
loc.: ZAANDAM, DE WEER

Letsel door overstekende kat

Een 23-jarige vrouw uit Zaandam fietste door het Darwinpark en reed tegen een overstekende kat aan. Hierdoor viel zij op de grond en verwondde haar enkel en rug. Voor onderzoek werd zij per ambulance overgebracht naar het ZMC De Heel.


Verkeershandhaving

J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


13:00-15:45 11-MRT-04
KROMMENIE, NOORDERVAARTDIJK

Gordelcontrole

Op de Noordervaartdijk in Krommenie werd donderdagmiddag een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 28 boetes uitgedeeld. Twee bestuurders werden bekeurd wegens telefoneren tijdens het rijden (niet handsfree) en het negeren van een gesloten verklaring.

00:03-2:00 12-MRT-04
WESTZAAN, A8
KROMMENIE, IEPENSTRAAT
ZAANDAM, ABEELSTRAAT

Drie drankrijders

In de nacht van donderdag op vrijdag werden op de A8 in Westzaan, de Iepenstraat in Krommenie en de Abeelstraat in Zaandam drie automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een 22-jarige Amsterdammer, die op de A8 tegen de lamp liep, had het meest gedronken. Hij had bijna drie keer de alcohollimiet overschreden (alcoholgehalte van 635 ug/l) en moest zijn rijbewijs inleveren. De andere twee bestuurders, een 28-jarige Krommenieër en een 22-jarige Zaandammer kregen een proces-verbaal. Beide hadden anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan.
Op de Wandelweg in Wormerveer werden donderdagavond en -nacht 150 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed.


---- --