DAF Trucks

Persbericht van PACCAR, gedistribueerd door DAF Trucks N.V.

PACCAR ontvangt 'Shareholder Honor Roll Distrinction': Een van de best presterende ondernemingen van de Verenigde Staten

11 maart 2004, Bellevue Washington - PACCAR Inc is erkend als een van de best presterende ondernemingen van Amerika. Dat gebeurde door de Wall Street Journal in haar negende, jaarlijkse 'scorebord voor aandeelhouders' dat 1.000 toonaangevende ondernemingen van de Verenigde Staten vergelijkt.

PACCAR wordt genoemd op de Wall Street Journal's prestigieuze '2003 Honor Roll'. Deze lijst vermeldt ondernemingen die A-ratings hebben verdiend, gerangschikt naar het gemiddeld jaarrendement over de laatste vijf jaar. Om in aanmerking te komen voor een vermelding, moesten de ondernemingen bovendien deel uitmaken van de beste twintig procent van bedrijven die over de afgelopen periodes van een, drie, vijf en tien jaar in aanmerking zouden komen voor de 'Honor Roll'.

PACCAR haalde een 12e plaats bij de 1.000 grootste, aan de beurs genoteerde bedrijven van de Verenigde Staten. Die notering is gebaseerd op de combinatie van het indrukwekkende jaarlijkse rendement voor de aandeelhouders de afgelopen vijf jaar (30,3 procent) en het voldoen aan andere eisen op het gebied van het financieel rendement. Slechts zeventien ondernemingen viel de eer te beurt opgenomen te zijn op 'Honor Roll'. De andere ondernemingen dan PACCAR zijn actief in verschillende bedrijfstakken, zoals de bouwwereld, de biotechnologie en de financiële wereld. Het zijn onder andere Best Buy, Boston Scientific, Martek Biosciences, Taro Pharmaceutical en de Ryland Group.

"PACCAR blijft leider in het bieden van superieure financiële rendementen aan haar aandeelhouders", zei Mark C. Pigott, chairman en chief executive officer. "De erkenning door de Wall Street Journal is een eerbetoon aan de kwaliteitsproducten en -diensten die de 17.000 PACCAR-medewerkers wereldwijd leveren. 2003 was voor PACCAR het tweede beste jaar in de geschiedenis van de onderneming en het 65-ste opeenvolgende jaar van winst. Sinds 1941 heeft PACCAR jaarlijks dividend uitgekeerd."

Mike Tembreull, vice chairman, voegt daaraan toe: "Dit is fantastisch nieuws. Het onderstreept de positie van PACCAR als een van de toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie, logistieke distributie en productkwaliteit. Onze medewerkers, klanten en dealers zien PACCAR als een geweldig bedrijf dat op het gebied van integriteit, betrouwbaarheid en continuïteit al 98 jaar een vooraanstaande rol speelt. De vermelding op de 'Honor Roll' zal ook onze aandeelhouders voldoening geven, zoals het recent verschenen artikel in Fortune Magazine dat ook doet. Daarin wordt PACCAR als een van de 'meest bewonderde ondernemingen' in Amerika beschreven.

Het scorebord van de Wall Street Journal met daarop het jaarrendement voor aandeelhouders. Prestaties van PACCAR.

Een jaar Drie jaar Vijf jaar Tien jaar
+89,9% +41,5% +30,3% 22,7%

Het scorebord voor aandeelhouders omvat 76 industriële conglomeraten en in totaal de 1.000 grootste ondernemingen binnen de Dow Jones US Total market Index met een beursnotering van tenminste 12 maanden. De omvang werd gemeten aan de hand van de totale waarde van de verhandelde gewone aandelen. De prestatie werd gemeten op basis van het aandeelhouders-rendement, rekening houdend met prijsverandering en herinvestering van dividenden of contante dan wel niet-contante uitkeringen. Rendementen werden aangepast voor aandelen-splitsingen, stock-dividenden en herkapitalisaties.

Het 'Aandeelhouders scorebord' van de Wall Street Journal is gepubliceerd in de krant van 8 maart jongstleden. Voor abonnees is de uitgave on-line beschikbaar via www.wsj.com.

PACCAR Inc. heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt, DAF en Foden. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening en in de verkoop van onderdelen voor trucks. De onderneming, gevestigd in Bellevue in de staat Washington, produceert tevens industriële lieren onder de merknamen Braden, Gearmatic en Carco.

De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de NASDAQ Stock Exchange onder het symbool PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com.