Brand in Leiden

Leiden 12-03-2004 - In de avond van donderdag 11 en de nacht van vrijdag 12 maart heeft een uitslaande brand gewoed bij een leegstand pand aan de Potgieterlaan. Even voor 24.00 uur werd de brand gemeld.

Omdat het niet duidelijk was of er asbest was vrijgekomen heeft de politie in de wijk rondgereden en met de automegafoon de bewoners die naar de brand kwamen kijken gewaarschuwd voor het gevaar van asbest. Ook het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd. Bij de brand ontstond een enorme rookontwikkeling in de richting van de Toussaintkade en omgeving.

Megafoon Bewoners van de panden in de omgeving van het pand aan de Potgieterlaan werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft uit voorzorg enkele voertuigen in de omgeving afgespoten.Tijdens de brand werden de Potgieterlaan, de Toussaintkade en de Schimmelstraat halverwege afgezet.

De brandweer was omstreeks 00.40 uur de brand meester, maar is lang bezig geweest met nablussen. Uit voorzorg is nog steeds een deel van de wijk afgezet voor mogelijke aanwezigheid van asbest. De politie stelt een onderzoek in naar de brand. Begin van de maand waren de ruiten van het pand al ingegooid. De gemeente heeft hierna hekken geplaatst.