Gemeente Leiden

Nieuwe exposities in gemeentegebouwen

Publicatiedatum: 12 maart 2004

In het stadhuis en het Stadsbouwhuis zijn drie nieuwe exposities te bezichtigen. Marianne Hensel en Hetty Arens tonen keramisch werk, Franceline Pompe laat schilderijen en tekeningen zien rond het thema 'vluchten'.

Keramiek van Marianne Hensel

Keramiek van Marianne Hensel. Foto: PR

INFORMATIE EN DIENSTVERLENING - De expositie van Marianne Hensel is te zien in de vitrines van het stadhuis. Het werk omvat onder meer vogel- en vaasobjecten, bolvormen en schalen. Marianne Hensel maakt deel uit van het vormgeverscollectief Zône, een samenwerkingsverband van keramisten, edelsmeden, meubelmakers en glas- en textielkunstenaars.

Het werk van Franceline Pompe is in het atrium van het stadhuis te bezichtigen. In deze nieuwe serie schilderijen staat 'vluchten' centraal: de stap of sprong vanuit een bekende, maar ongewenste, wereld naar het onbekende.

De tentoonstelling van Hetty Arens is te bekijken in het Stadsbouwhuis. Zij is geïnspireerd door haar bezoeken aan archeologische opgravingen en ruïnes. Haar werk bestaat uit torens, potvormen met stukjes scherf, een schaal met glasfragmenten, flessen met tegelfragmenten en vaasvormen.

De tentoonstellingen van Marianne Hensel en Franceline Pompe lopen van 10 maart tot en met 3 mei, de tentoonstelling van Hetty Arens van 10 maart tot en met 27 april. Openingstijden tijdens kantooruren.

Deze pagina is gewijzigd op 12-03-2004