Persberichten 12 maart

Den Bosch 12-03-2004 - .

Radarverklikker Den Bosch - Tijdens een verkeerscontrole op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch is donderdag in de auto van een 18 jarige automobilist uit Helmond een radarverklikker aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De radarverklikker wordt vernietigd.

Winkeldiefstal Den Bosch - Een 15-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch is donderdagmiddag in een winkel aan Het Wielsem betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Hij had in totaal voor een bedrag van 45,22 euro weggenomen. De jongen is overgedragen aan de politie.

Vernieling Den Bosch - Donderdagavond is op de Oranje Nassaulaan in 's-Hertogenbosch een 26 jarige man uit Vught aangehouden. Hij verklaarde dat hij voorbij de drugsopvang aan genoemde straat liep en wist dat hij toch niet binnen mocht. Hij gooide daarom maar een ruit kapot, want hij rekende er op dat hij daarom wel op het politiebureau zou mogen overnachten. Die droom werd echter geen werkelijkheid. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Vechtpartij en vernielingen Den Bosch - Een 25-jarige Bosschenaar deed in de nacht van donderdag op vrijdag aangifte van mishandeling en vernieling tegen een hem bekende 26 jarige plaatsgenoot. Beiden kregen nadat zij behoorlijk wat aan alcohol hadden genuttigd in een café aan Treurenburg onderling ruzie. Buiten ging de verdachte het slachtoffer te lijf en bracht ook nog flinke vernielingen toe aan de auto van het slachtoffer. De politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden en ingesloten.

Gewonde bij verkeersongeval Den Bosch - Donderdagmiddag is een 14-jarige meisje gewond geraakt toen zij op de Bruistensingel in haar woonplaats 's-Hertogenbosch werd aangereden door een 17-jarige Bossche bromfietser. Het meisje kwam met haar fiets van rechts en kreeg geen vrije doorgang. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een gebroken been, gebroken heup en een gebroken hand had opgelopen.

Twee gewonden bij gasexplosie en brand Schijndel - Donderdagavond is een echtpaar uit Schijndel gewond geraakt toen er een gasexplosie gevolgd door een korte brand ontstond in hun woning aan de Toon Bolsiusstraat. De oorzaak van de gasexplosie is niet bekend. Beide slachtoffers zijn gisteravond laat nog overgebracht naar een brandwondencentrum in Rotterdam. De technische recherche stelt in samenwerking met de arbeidsinspectie, een onderzoek in.

Mishandeling Boxtel
- Een 18-jarige inwoner van Heeswijk Dinther is donderdagmiddag, op de Boxtelseweg in Boxtel mishandeld door een nog onbekende automobilist. De automobilist stond met zijn auto hinderlijk op het fietspad waardoor het slachtoffer, die met twee vrienden aan het fietsen was uit moest wijken en via de rijbaan zijn weg moest vervolgen. De automobilist die in de auto zat werd door een van zijn beide vrienden toegeroepen dat hij ergens anders moest gaan staan. De automobilist kwam het drietal vervolgens nagereden en gaf het slachtoffer een stevige klap in het gezicht.

Illegale vreemdelingen
Vught

- Donderdagmiddag controleerde de politie op de Kapellaan in Vught een personenauto omdat de passagier geen gordel om had. De man sprak geen woord Nederlands en is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar wed vastgesteld dat hij de Marokkaanse nationaliteit bezat en illegaal in ons verkeert. Hij is ingesloten in het politiebureau in Den Bosch.

Man te water geraakt
Sint Michielsgestel

- Een 23-jarige man uit Sint Michielsgestel is donderdagavond aan de Ruwenbergstraat te water geraakt. Hij kon door een getuige uit het water worden gehaald. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren en weigerde met de politie te praten. Hij is vervolgens voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij enige tijd later weggelopen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake openbare dronkenschap.

Alcohol in het verkeer
Sint Oedenrode

- In de nacht van donderdag op vrijdag is tegen een 49-jarige inwoner van Schijndel proces-verbaal op gemaakt. Hij reed ondanks het gebruik van alcoholhoudende drank toch over de Hofstand in Sint Oedenrode in zijn auto. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uren.

Hennepkwekerij, XTC en vuurwapen aangetroffen
Volkel -
Bij een onderzoek in een woning aan de Kloosterstraat in Volkel heeft de politie dondermiddag in een bijbehorende schuur een hennepkwekerij aangetroffen, waar op dat moment een man (33 jaar) en een vrouw (31 jaar) uit Almere doende waren de hennepplanten te toppen. Beiden zijn, evenals de 39-jarige bewoner van het pand, aangehouden. In de woning zijn verder nog een 23 xtc tabletten en een vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN WEGENS OPENSTAANDE BOETE
Uden -
Donderdagmiddag heeft de politie op de Udenseweg in zijn woonplaats Uden een 20-jarige man aangehouden die nog een geldboete open had staan van 161,25 euro. Bij niet betaling moest verdachte voor de duur van 7 dagen hechtenis ondergaan. Betaling bleef achterwege waarna de Udenaar is ingesloten. Bij zijn aanhouding pleegde de Udenaar verzet en beledigde de politiemensen herhaaldelijk. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
Schaijk -
Donderdag tussen 15.00 uur en 18.30 uur is er een radarsnelheidscontrole gehouden op de Zeelandsedreef in Schaijk. Van de 780 passerende voertuigen reden er 23 te hard. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. De maximum snelheid op genoemde locatie bedraagt 80 kilometer per uur.

Alcohol in het verkeer
Uden -
In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Kerkstraat in zijn woonplaats Uden een 29 jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Het alcoholpromillage bleek zo hoog dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERSTORING OPENBARE ORDE
Veghel - Donderdagavond is op de De Jonghstraat in haar woonplaats Veghel een 38-jarige vrouw aangehouden. Zij liep op straat te gillen en moest door omstanders in bedwang worden gehouden. De vrouw verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en was niet voor rede vatbaar. Zij is ingesloten in een politiecel in 's-Hertogenbosch

Gewond door aanrijding
Oss -
Donderdagmiddag is een 76-jarige inwoner van Oss op de kruising van de Nieuwe Hescheweg met de Sint Wilpertslaan aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 35-jarige man uit Heesch. Het slachtoffer wilde de Hescheweg oversteken en reed in het midden van de twee rijstroken. Daar werd hij door de personenauto geschept. Hij is met hoofdletsel en een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Vernieling en huisvredebreuk
Oss -
Vrijdagmorgen heeft de politie een 55 jarige inwoner van Oss aangehouden. De man wordt er van verdacht de woning van zijn ex-vrouw aan de Aalbersestraat in Oss te zijn binnengedrongen nadat hij van de toegangsdeur opzettelijk een ruit had ingeslagen. Hij raakte daarbij gewond aan een arm. Hij weigerde zich medisch laten behandelen en besmeurde opzettelijk de gehele ophoudkamer in het politiebureau, waarin hij tijdelijk opgehouden, met bloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De kosten van reiniging van de ophoudkamer zullen op de dader worden verhaald.

Diefstal brommobiel
Nistelrode -
In de nacht van donderdag op vrijdag is er uit een schuur van een woning aan de Heuvelstraat in Nistelrode ingebroken. Men is er met een brommobiel, merk Ligier, kleur blauw en voorzien van het verzekeringsplaatje ZJG405 vandoor gegaan.

Inbraak in winkel
Boxmeer

- In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een winkel aan de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer. Van de winkel is een ruit vernield waarna er twee flessen port zijn weggenomen. Verder vermissing konden niet worden vastgesteld.

Belediging
Mill -
Vrijdagmorgen is op de Langenboomseweg in Mill een 22 jarige automobilist uit Langenboom aangehouden wegens belediging. Hij werd op genoemde weg gecontroleerd door de politie en droeg geen autogordel. Toen hij daarvoor een bekeuring kreeg schold hij de agenten uit voor mafketels en kankerwouten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.