Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 maart 2004


Epe - schoorsteenbrand


Bij een woning aan het Vleerveld in Epe ontstond donderdagavond omstreeks 21.00 uur een schoorsteenbrand. De brandweer bluste de brand en de schade bleef beperkt. De bewoners werd een stokverbod opgelegd totdat de schoorsteen piekfijn geveegd is.


Putten - drie gewonden bij ongeval


Bij een verkeersongeval op de Nijkerkerstraat in Putten zijn donderdagavond omstreeks 21.40 uur drie mensen en een hond gewond geraakt. Een 85 jarige automobilist reed in de richting Putten en door nog onbekende oorzaak op de voor hem linkerweghelft en botste daar tegen een personenauto bestuurd door een 57 jarige man uit Zwanenburg. Deze autobestuurder en de bij hem inzittende echtgenote raakten lichtgewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis. De 85 jarige Puttenaar werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis in Amersfoort.
De hond van het echtpaar uit Zwanenbrug raakte licht gewond.


Harderwijk - auto ontvreemd


Een witte Opel Kadett voorzien van het kenteken TT-33-Zk is in de nacht van donderdag op vrijdag ontvreemd. De auto stond geparkeerd op de burg. de Meesterstraat in Harderwijk.


Harderwijk - schoorsteenbrand


De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Piet Heinlaan in Harderwijk. De brand werd geblust en de schoorsteen bleek nog een tiental emmers roet te bevatten. De schade bleef beperkt.


Harderwijk - Man met harddrugs aangehouden


De Kon. Marechaussee trof in de nacht van donderdag op vrijdag een 36 jarige automobilist uit Eerbeek aan op een parkeerplaats langs de Leuvenumseweg. De man bleek in het bezit van een aantal bolletjes met harddrugs. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.


Hulshorst - snelheidscontrole


Bij een snelheidscontrole op de Harderwijkerweg binnen de bebouwde kom van Hulshorst, zijn donderdag 73 bekeuringen opgemaakt. Er passeerden 420 voertuigen en de hoogste snelheid bleek 82 km. per uur. De controle werd gehouden van 15.40 tot 16.00 en van 18.40 tot 19.30 uur.


Wezep - politie waarschuwt voor advertentie-oplichters


De politie in Wezep heeft enkele meldingen binnen gekregen van bedrijven en instellingen die benaderd werden voor het afdragen van geldbedrag voor een advertentie voor een zwembadkrant of iets dergelijks. Er wordt dit jaar in het geheel geen zwembadkrant uitgegeven. De politie vermoedt dat er sprake is van oplichting en waarschuwt het publiek om geen geld af te dragen voor advertentie waarvan men niet zeker weet of dit wel zuivere koffie is.



---- --