Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 maart 2004


Wichmond - Venten zonder vergunning

Donderdag werd rond 16.50 uur een 21 jarige Pool aangehouden. De man probeerde in Wichmond tekeningen te verkopen, zonder in bezit te zijn van een vergunning.
De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst.


Toldijk - Bromfietsers op elkaar


Donderdag raakten bij een aanrijding op de Zutphen Emmerikseweg een 17 jarige bromfietser uit Toldijk en een 16 jarige bromfietser uit Didam gewond na een aanrijding. De Didammer reed omstreeks 18.15 uur op het fietspand aan de verkeerde kant van de weg. De 17 jarige kwam uit tegengestelde richting (goede kant van het fietspad). In een onoverzichtelijke bocht zijn zij op elkaar gebotst. Beiden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Wilp - Veel schade bij brand in kantine


In de kantine van de tennisclub aan de Rijksstraatweg was donderdag rond 12.45 uur brand ontstaan. Men had de frituurpan aangezet en deze had vlam gevat. Door de brandweer werd getracht de brand te blussen, maar er kon niet voorkomen worden dat de gehele kantine uitbrandde. Er is veel schade ontstaan doordat de muziekinstrumenten van de muziekvereniging nog in de kantine stonden.


Lochem - Scooter in brand


Donderdagavond brandde aan de Louise de Colignylaan een scooter volledig uit. De 17 jarige eigenaar was samen met vrienden aan het sleutelen aan de scooter. Toen men wilde starten, hoorde men een knal en vervolgens stond de scooter in brand. De brand werd zelf geblust, maar de scooter was verloren.


Eerbeek - Politie waarschuwt voor zogenaamde "waterleidingman"


Bij een inwoner van Eerbeek is donderdag en vrijdag (vandaag) een onbekende man aan de deur geweest die de waterleiding kwam controleren. Gisteren had de man de bewoonster, nadat ze opendeed, opzij geduwd, had de kraan in de keuken opengedraaid en was daarna weer verdwenen. Vandaag was de man opnieuw bij dezelfde vrouw aan de deur geweest. De vrouw heeft dit keer de man niet binnengelaten. Zij had al een eerdere ervaring van enkele maanden geleden, waarbij een onbekende man met dezelfde smoes aan de deur kwam en later miste de vrouw een fors geldbedrag. De politie waarschuwt voor dit soort types en adviseert hen niet binnen te laten, zo mogelijk een kenteken te noteren en direct de politie te bellen.


Zutphen - Politie zoekt aangever die schennis meldde


De politie in Zutphen heeft vrijdagmorgen een 17 jarige jongeman uit Eefde aangehouden nadat gemeld werd, dat in de omgeving van de kinderboerderij "De Schouw" een man zijn geslachtsdeel toonde aan voorbijgangers. De schennis vond plats langs de Schouwlaakseweg, Laan van Eme aan de zijde van de kinderboerderij. Ter hoogte van de ingang van voetbalvereniging SV Zutphen.
Van de getuige die het incident baan het politiebureau melding maakte, zijn per abuis geen naam of adres genoteerd. De politie verzoekt deze melder om opnieuw contact op te nemen met de politie in Zutphen.



---- --