Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 maart 2004


Apeldoorn - Politieman gewond bij verzet verdachte


Een politieman uit Apeldoorn is donderdagavond gewond geraakt aan zijn hand nadat hij met zijn collega's een 23 jarige man uit Twello bij diens aanhouding in bedwang moest houden. Het incident deed zich omstreeks 21.00 uur voor op de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man uit Twello was door de eigenaar van een horecazaak verwijderd omdat hij zich vervelend gedroeg en in de zaak een joint rookte.
Bij het verwijderen van deze 23 jarige uit de zaak, werd de barman geholpen door een 21 jarige Apeldoorner die ook in de zaak aanwezig was. Kort daarna kwam het op straat tussen de man uit Twello en de Apeldoorner tot een handgemeen. Nadat de politie te hulp was geroepen werd de man uit Twello aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De politie wist hem uiteindelijk met toepassing van gepast geweld te overmeesteren, waarbij één van de politiemensen aan zijn hand gewond raakte en zich in het Lucasziekenhuis moest laten behandelen.
Op het politiebureau werd de man voor ander onderzoek ingesloten.De politie heeft daarbij opnieuw geweld toegepast omdat de man zich heftig verzette tegen zijn insluiting.
In verband met het drank- en drugsgebruik van de verdachte heeft een arts hem in zijn cel onderzocht. Er bestond geen bezwaar tegen verdere insluiting. De man zal in de loop van vrijdag worden verhoord, waarna een proces-verbaal wordt opgemaakt.


Boetes voor automobilist

De politie heeft vrijdagmorgen vroeg een 28-jarige Apeldoornse automobilist enkele boetes gegeven. De politie zag dat de man rond 03.10 uur bij het station eenrichtingsbord negeerde, vervolgens met hoge snelheid over het fietspad van de Arnhemseweg reed en zonder verlichting via de Tenderlaan de Laan van de Mensenrechten opreed. De politie constateerde vervolgens dat de man langzaam reed. Hij bleek een lekke band te hebben. Controle wees uit dat de man bovendien alcohol gedronken had. Hij had een promillage van ruim 0,7.


Ruiten winkels ingegooid


Opnieuw is er in enkele winkels ingebroken door middel van het ingooien van de ruiten. Buurtbewoners werden vrijdagmorgen vroeg rond 01.50 uur wakker van glasgerinkel bij de apotheek Orden en zagen drie jongens wegrennen. Onderzoek wees uit dat een etalageruit was vernield en dat er wisselgeld uit de kassa was meegenomen. Een overbuurman van een bedrijf aan de Bogaardslaan werd rond 02.45 uur wakker van glasgerinkel en van een hard wegrijdende auto. Ook hier was een ruit ingegooid en een computerbeeldscherm verdwenen. Rond 04.40 werd van een pand aan de Ribeslaan een ruit vernield. Hier werden twee computerbeeldschermen meegenomen. Het politieonderzoek wordt v ervolgd.


Winkelpersoneel achterhaalt winkeldief


Personeel van een winkel aan de Hoofdstraat heeft donderdagmiddag een winkeldief achterhaald en een aantal gestolen cd-roms teruggepakt. Het personeel zag rond 12.15 uur dat een man achter de kassa's bukte en daar een aantal cd-roms in zijn tas stopte. De man liep vervolgens de winkel uit zonder te betalen. Winkelpersoneel liep de man achterna kreeg het voor elkaar de cd's met een waarde van 300 euro terug te krijgen. De dief weigerde echter mee te lopen naar de winkel en ging er vandoor.


Vrouw van tas beroofd


Twee personen op een scooter hebben donderdagmiddag op de Matenpoort de tas van een 44-jarige Apeldoornse vrouw beroofd. De daders rukte met geweld de tas van de schouder van het slachtoffer en gingen er vandoor. De vrouw zag alleen dat de scooter zwart was en dat de daders een zwarte jas droegen. De politie onderzoekt de beroving.


Politie waarschuwt voor 'messenslijpers'

De politie waarschuwt bewoners voor mannen die zich uitdoen voor messenslijpers. Zo kwam donderdag een man bij een bewoonster aan de Klokkengietershoeve met een rekening, van 30 euro voor het slijpen van zes messen, van de buren aan de deur en vroeg of de vrouw dit wilde betalen. De vrouw gaf hem een biljet van 50 euro en de man liep naar zijn auto om dit te wisselen maar kwam nooit meer terug. Bovendien bleken de messen niet van de buren te zijn. Ook bewoners aan het Griffiersveld kregen bezoek van een zogenaamde messenslijper. Ook hier liep de man met een bedrag aan geld weg en kwam niet terug met het wisselgeld. De politie adviseert om in deze gevallen extra allert te zijn.


Boetes voor snelheidsovertreders

De politie heeft donderdagmiddag op de Eerbeekseweg in Loenen een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Ruim 2.000 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen reden er 32 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur.
Ook op de Gentiaanstraat werd op snelheid gecontroleerd. Het gaat hier om een zone van 30 km. Drie bestuurders overschreden deze snelheid, waarvan één bestuurder 43 km reed.



---- --