PERSBERICHT - 2004-03-12

Minister van Toerisme: "Ook februari en maart tonen verbetering"

Recordaantal bezoekers Maleisië in januari

In de maand januari bracht een recordaantal van maar liefst 1.408.181 bezoekers een bezoek aan Maleisië. Dit aantal geeft aan dat toeristen de weg terug naar dit veelzijdige Aziatische land hebben gevonden.

De afgelopen jaren heeft Maleisië, door verschillende oorzaken en zoals meerdere landen in de regio, te kampen gehad met een daling in bezoekersaantallen. Het land werd in januari 2003 bijvoorbeeld bezocht door 1.070.428 reizigers, in januari 2002 door 834.518 en in 2001 door
1.052.854 personen.

Volgens de Maleisische minister van Toerisme, de heer Dato Paduka Abdul Kadir bin Hj Sheikh Fadzir, tonen de laatste cijfers dat het toerisme naar Maleisië zich weer in een positieve richting begeeft, wat vertrouwen voor de toekomst geeft. Zeker omdat de cijfers voor februari en maart ook een opwaartse tendens laten zien.

Het Maleisische ministerie van Toerisme heeft er alles aan gedaan om het toerisme naar het land weer op de rails te krijgen. Zo zijn er jaarlijkse grote evenementen als de Grand Prix van Maleisië in maart, het Colours of Malaysia festival in mei en diverse andere festiviteiten en activiteiten gedurende de rest van het jaar.

Voor de reiziger op zoek naar avontuur, cultuur en natuur is Maleisië een ideaal vakantieland. Het land bestaat uit twee delen: het schiereiland Maleisië en Maleisisch Borneo. De laatste bestemming staat vooral bekend om haar uitgestrekte oerwouden, veelzijdige flora en fauna en uitgebreide actieve mogelijkheden, zoals duiken, bergbeklimmen en raften.

Ook aan minder avontuurlijk ingestelde reizigers heeft Maleisië veel te bieden; van steden van wereldformaat en prachtige beach resorts tot absoluut ongerepte natuur, lieflijke guest houses en een enorme diversiteit aan Aziatische culturen.