Politie Drenthe

Vrijdagmiddag 12-03-04

Meppel 12-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Verkeerscontrole
HOOGEVEEN - De politie hield donderdagmiddag en -avond verkeerscontroles op de Mr. Cramerweg en het Haagje in Hoogeveen. Hierbij werden 17 boetes uitgedeeld.
Negen fietsers kregen een boete voor het rijden met geen of onjuiste verlichting.
Drie bromfietsers kregen een bon voor het rijden zonder helm. Drie automobilisten droegen geen gordel en twee konden geen kentekenbewijs ter inzage afgeven.
155 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Niemand had teveel gedronken.

Kop-staart aanrijding
RUINEN - Bij een kop-staart aanrijding op de Gijsselterweg in Ruinen raakte vrijdagmorgen een 42 jr. vrouw uit die plaats licht gewond. De vrouw reed in een auto en stopte voor de T-kruising met de Echtenseweg. Een 19 jr. automobilist uit Ruinen reed achter de vrouw en had te laat in de gaten dat ze stopte. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met mogelijk nekletsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Auto-inbraken
ELIM - In de nacht van donderdag op vrijdag is in Elim ingebroken in vier geparkeerde autos. Twee autos stonden op een oprit bij een woning aan de Langewijk. De beide andere autos stonden in de Vaarboom en aan de Carstenswijk. De autokrakers hadden het voorzien op de autoradios.

Politie ontmantelt hennepkwekerijtjes
COEVORDEN - Donderdagmorgen ontmantelde de politie in de Savornin Lohmanstraat in Coevorden twee kleine hennepkwekerijen. In één woning werden op een slaapkamer 74 hennepplanten aangetroffen. De planten en de apparatuur werden afgevoerd. De elektriciteit ging buiten de meter om. Tegen de 49 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van de hennepplanten en de diefstal van elektriciteit.
In een andere woning in de straat trof de politie wel een kwekerij aan maar de (116) planten waren pas geoogst. De plantenresten en de apparatuur werden afgevoerd. Ook hier ging de elektriciteit buiten de meter om. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de 26 jr. bewoner.

Politie bekeurt fietsers
EMMEN - Tijdens surveillance op de markt in het centrum van Emmen bekeurde de politie donderdag 11 fietsers. Ze reden in het voetgangersgebied.

Bromfiets gestolen
HOOGEVEEN - Donderdagavond tussen 21.15 en 22.00 uur is in de Witsenborgstraat in Hoogeveen een blauw-witte bromfiets gestolen. De bromfiets stond afgesloten onder een carport.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl