Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 12 maart

Alkmaar 12-03-2004 - 16.30 uur

Verkeerscontrole

Broek op Langedijk, donderdag 11 maart.

Gedurende een verkeerscontrole op de Westelijke Randweg tussen 14.00 en 16.00 uur zijn negen bestuurders bekeurd. Acht voor het niet dragen van een autogordel en een persoon voor het bellen zonder handsfree-set.

Woninginbraken

Alkmaar, donderdag 11 maart 2004.

In een woning aan de Burgpoelwaard is in de nacht van afgelopen woensdag op donderdag ingebroken. De dader is binnengekomen via een schuifraam aan de voorkant van de woning. Dat zat in verband met een defect aan de binnenkant vast met een touw. Verdwenen zijn een laptop en een zwarte opoefiets.

Akersloot, donderdag 11 maart 2004.

In een woning aan de Boschweg is ingebroken tussen 18.45 en 21.15 uur. De dader is via een bovenlicht de woning binnengedrongen. Vermist worden onder meer een Deawoo videorecorder en een zilveren Calvin Klein horloge.

Limmen, donderdag 11 maart 2004.

In een woning aan de Uitgeesterweg is ingebroken tussen 18.45 en 21.30 uur. De dader heeft een raam geforceerd om de woning binnen te treden. Verdwenen zijn onder meer sieraden, een camera en een Samsonite koffer.

Auto gestolen

Oudkarspel, donderdag 11 maart 2004.

Een zwarte Mercedes, type C220 CDI Sedan is tussen 19.45 en 22.35 uur gestolen van een parkeerplaats aan de Dorpsstraat.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging vriendin

Alkmaar, donderdag 11 maart 2004.

Een 22-jarige man uit Alkmaar is aangehouden rond 18.30 uur op de Kleine Dorpsstraat in Bergen. Hij was met een auto weggereden nadat hij zijn 20-jarige vriendin had mishandeld door haar keel dicht te knijpen. Tevens bedreigde hij haar met de dood. De politie kwam de man op het spoor en heeft hem aangehouden en ingesloten.

Zoon aangehouden na bedreiging

Egmond aan den Hoef, donderdag 11 maart 2004.

Een 29-jarige man uit Egmond aan den Hoef is rond 21.45 uur aangehouden in zijn ouderlijk huis. De man had zijn ouders bedreigd en een aantal spullen vernield. Tijdens zijn vervoer naar het bureau heeft hij een agent in het gezicht getrapt en gespuugd. Tevens heeft hij een andere agent met de dood bedreigd. De man is ingesloten.

Man aangehouden na bedreigen portier

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 21-jarige man uit Alkmaar aangehouden en meegenomen naar het bureau in Alkmaar. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een portier op het Waagplein. De politie heeft afspraken gemaakt met Horeca Belangen Alkmaar dat bij bedreigingen van portiers van horecagelegenheden direct wordt ingegrepen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Biketeam betrapt inbrekers op heterdaad

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2004.

Twee politiebikers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen op heterdaad betrapt bij een inbraak bij een bedrijf aan de Tochtwaard. De agenten kregen een melding van een buurtbewoner. Er werd een brievenbus opengebroken aan de Muiderwaard in Alkmaar. Ter plaatse gekomen, wist de getuige te vertellen dat de verdachten in de richting van de Tochtwaard waren gelopen. De bikers reden die kant op en hoorden verdachte geluiden bij een bedrijf aan de Tochtwaard. Het raam van het bedrijf was opengebroken. Ter plaatse konden de agenten de twee verdachten, een 38-jarige man uit Alkmaar en een 34-jarige man uit Stompetoren aanhouden. Zij waren in het bezit van sleutels, afkomstig uit het kantoor van het bedrijf. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tientallen diefstallen Heiloo opgelost

Heiloo, vrijdag 12 maart 2004.

De politie heeft deze week vier jongeren uit Heiloo ontboden op het politiebureau omdat zij werden verdacht van tientallen diefstallen. Het gaat voornamelijk om de diefstal van lege kratten bier (ongeveer 20 stuks) en frisdrank. Ook werd er in Limmen een voetbalshirt gestolen. De diefstallen vonden plaats in Heiloo, Limmen en Castricum in de periode tussen de herfstvakantie in 2003 en 6 januari 2004. In december stond er een getuigenoproep in de krant. Mede dankzij de reactie van een oplettende getuige, is de zaak nu opgelost. De verdachten zijn twee 15-jarige jongens en twee 16-jarige jongens uit Heiloo. Zij moeten allen voor de kinderrechter verschijnen en krijgen hiervoor een dagvaarding toegezonden.

Agent beledigd

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2004.

Een 36-jarige man uit Castricum is aangehouden rond 11.20 uur op de Koedijkerstraat. De man was door een motoragent staande gehouden vanwege zijn rijgedrag, hij belde niet handsfree en droeg ook geen autogordel. De man reageerde opstandig en agressief. Hij beledigde de agent die hem daarop aanhield. Hij krijgt een proces-verbaal.