Politie Noord-Holland-Noord

DenHelder en omgeving, vrijdag 12 maart

Den Helder 12-03-2004 - 16.30 uur

Verkeerscontroles

Den Helder, donderdag 11 maart 2004.

Op de Middenweg zijn tussen 13.00 en 15.45 uur 33 automobilisten bekeurd. 32 mensen droegen hun autogordel niet en een persoon had de snelheid overtreden met 18 km/u op een weg met een maximumsnelheid van 50 km/u.

Den Oever, vrijdag 12 maart 2004.

Op de Rijksstraatweg heeft de politie een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 11 bekeuringen uitgeschreven. Vijf voor het overschrijden van de maximumsnelheid, drie voor het niet handsfree bellen, twee voor het rijden over een doorgetrokken streep en een voor het rijden over een verdrijvingsvlak.

Rijbewijs ingevorderd

Den Helder, donderdag 11 maart 2004.

Van een 54-jarige autobestuurster uit Den Burg wordt het rijbewijs ingevorderd nadat zij verschillende verkeersovertredingen had begaan en weigerde aan het stopteken van de politie te voldoen. De vrouw werd gesignaleerd op de N9, tussen Sint Maartensvlotbrug en Schagerbrug, en reed in de richting van Den Helder. Ze haalde in over de verdrijvingsvlakken, voerde haar snelheid op met 140 km/u, bumperkleefde en haalde in over een doorgetrokken streep. Op het kruispunt bij het Kooijpunt is de bestuurster uiteindelijk staande gehouden. Ze krijgt een proces-verbaal.

Aanrijding fietser met bromfietser

Wieringerwerf, donderdag 11 maart 2004.

Op het fietspad Oosterterpweg ter hoogte van de Zeugweg heeft een aanrijding plaats gevonden tussen een 10-jarige meisje op de fiets uit Wieringerwerf en een 17-jarige bromfietser uit Lutjewinkel. De twee reden elkaar tegemoet, waarbij het meisje naar links afsloeg zonder de bromfietser voorrang te verlenen. Het meisje heeft een hersenschudding opgelopen door de val die volgde op de botsing. De jongen heeft een bekeuring gekregen voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Man aangehouden na bedreiging

Den Helder, donderdag 11 maart 2004.

Een 36-jarige man uit Den Helder is aangehouden rond 21.00 uur in de Koningstraat. Dat gebeurde nadat de man zijn vriendin bedreigde met een mes. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Drankrijder aangehouden

Den Helder, vrijdag 12 maart 2004.

Een 27-jarige man uit Den Helder is aangehouden rond 05.10 uur op de Marsdiepstraat. Hij viel op door met de auto over de gehele weg van links naar rechts te rijden. Bij het blazen blies de man 500 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.