Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 12 maart

Hoorn 12-03-2004 - 16.30 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, donderdag 11 maart 2004.

Op de Berkhouterweg zijn tussen 07.45 en 09.30 uur in totaal 28 bekeuringen uitgedeeld tijdens een bromfietscontrole. De meeste bekeuringen betreffen het overtreden van de constructiesnelheid (18). Het niet dragen van een helm werd tweemaal bestraft en het produceren van teveel lawaai driemaal. Op de Oostergouw zijn tussen 10.30 en 12.00 uur zijn 17 weggebruikers bekeurd. Acht van hen droegen geen autogordel. Twee bestuurders hadden geen goed bevestigde hulpkoppeling.

Wognum, donderdag 11 maart 2004.

Op de Hoornseweg zijn drie bestuurders bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. Dit gebeurde tijdens een snelheidscontrole van 13.45 en 14.00 uur.

Inbraak woningen

Hoorn, donderdag 11 maart 2004.

Na hun vakantie kwamen de bewoners bij thuiskomst op donderdagmiddag 16.00 uur tot de ontdekking dat in hun woning in de Merensstraat is ingebroken. De dader heeft door middel van het openbreken van een bovenraam een groot raam kunnen openen en is zo binnengekomen. Nog onbekend is wat er is weggenomen.

Ook in een woning aan de Geldersesteeg is ingebroken. Via het inslaan van een raam aan de bovenzijde van de woning is de dader binnengedrongen. De woning is geheel doorzocht en overhoop gehaald. Er wordt nog bekeken wat is weggehaald.

Aanhouding na slaan van taxichauffeur en agent

Hoorn, donderdag 11 maart 2004.

Een 35-jarige man uit Hoorn is aangehouden op de Poolster rond 18.00 uur. De man had eerst een taxichauffeur bedreigd en geslagen en was zonder te betalen uit diens taxi gestapt. Kort daarop kon de man worden aangehouden. Tijdens de aanhouding was de man zeer recalcitrant, hij gaf de agent een vuistslag in het gezicht. Daarbij is letsel ontstaan aan het hoofd van de politieman. De verdachte is ingesloten.

Dronken vrouw aangehouden

Hoorn, donderdag 11 maart 2004.

Een 53-jarige drankrijdster uit Zwaag is rond 20.00 uur aangehouden in haar woning nadat zij in dronken staat in haar auto had gereden. De politie kwam haar op het spoor nadat ze een tip van een oplettende getuige had gekregen die de vrouw in de auto had zien stappen en wegrijden. De vrouw bleek maar liefst 835 ug/l te blazen. Haar rijbewijs was al eerder ingevorderd voor hetzelfde delict. Zij krijgt een dagvaarding.

Getuigenoproep in woninginbraak

Wervershoof, donderdag 11 maart 2004.

In een woning aan De Gonzer is ingebroken. Daarbij is een groot aantal goederen weggenomen. Onder meer video- en audioapparatuur, bestek, gordijnen, lampen, vazen, en douchekranen. Uit de garage zijn onder andere natuurtegels, een tuinset en heel veel gereedschap gehaald. Ook is een geldbedrag gestolen. De politie vermoedt dat de spullen vervoerd zijn met een busje of een vrachtwagen. Omdat de woning in een doodlopende straat staat zou het kunnen zijn dat een dergelijk voertuig opgevallen is. De politie roept dan ook getuigen op die informatie kunnen verstrekken rondom deze inbraak. Mensen kunnen bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Belediging

Hoogkarspel, donderdag 11 maart 2004.

Donderdagavond omstreeks 23.30 uur is een 18-jarige jongen uit Hoogkarspel aangehouden wegens belediging van een politieagent. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring werd de agent door de verdachte uitgescholden. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar een proces-verbaal werd opgemaakt.

Mishandeling

Hoorn, donderdag 11 maart 2004.
Omstreeks 21.30 uur is een 20-jarige vrouw uit Hoorn op de Rijnweg mishandeld door twee jongens. Tijdens de mishandeling liep het slachtoffer diverse verwondingen op aan haar gezicht. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan. De daders zijn bekenden van de vrouw