Gemeente Best

15-03-2004
Koninklijke onderscheiding voor de heer L. van den Biggelaar

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR L. VAN DEN BIGGELAAR Bij gelegenheid van zijn afscheid als lid van de Gemeentelijke Vrijwillige Brandweer Best is de heer L.A.M. van den Biggelaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester mevrouw A. Demmers - van der Geest reikt hem de bijbehorende versierselen uit op vrijdag 12 maart om 19.30 uur in het gemeentehuis van Best.

De heer Van den Biggelaar werd op 1 januari 1981 aangenomen als lid van de Gemeentelijke Vrijwillige brandweer in de rang van aspirant brandwacht. Nadat hij daarvoor diverse opleidingen had gevolgd werd hij met ingang van 1 januari 1992 benoemd in de rang van hoofdbrandwacht. Binnen het korps van de vrijwillige brandweer Best is de heer Van den Biggelaar altijd erg actief geweest in de uitrukdienst.
Hij was een zeer stabiele brandweerkracht die nooit op de voorgrond wilde staan, maar die zich kenmerkte door vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Hij was bij alle activiteiten van de brandweer aanwezig en is tevens mede-oprichter geweest van het brandweerorkest "Brandhout".
Ook in de brandweerwedstrijden speelde hij een belangrijke rol. Hij nam actief deel aan de wedstrijdploegen en scoorde individueel altijd erg hoog. Kortom, de Vrijwillige Brandweer van Best neemt afscheid van een brandweerman in hart en nieren, die voor zijn inzet wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.