Perdu

Vrijdag 12 maart
Aanvang: 20:30 uur

Vers van het Mes IV - jonge dichters in Perdu

Voor de vierde keer een Vers van het Mes-avond vol verse poëzie van scherp gesneden jonge dichters in Perdu. Na drie succesvolle afleveringen van Vers van het Mes blijven wij struinen in het landschap van kleine en grote, bekende en onbekende, obscure en spiegelgladde literaire tijdschriften en literaire podia, om u kennis te laten maken met nieuwe veelbelovende geluiden uit zowel Vlaanderen als Nederland. Wij streven er naar om dichters uit te nodigen die (nog) onbekend zijn en op het punt staan te debuteren met een bundel of dat net gedaan hebben. Op Vers van het Mes dragen deze jongelingen (in de ruime zin van het woord) in de eerste plaats hun vernieuwende/traditionele/onbegrijpelijke/verstaanbare gedichten op ingetogen of juist uitbundige wijze voor, maar daarnaast zullen ze zich in het onderdeel 'Mijn kleine poëtica' ook uitspreken over hun eigen poëzie en het huidige poëzieklimaat in het Nederlandse taalgebied. De schrijvers zijn: Maurice Buehler, Bernard de Bruyckere! , Bernhard Christiansen en Helga Walop. Er is muziek van Harold K.

Maurice Buehler won in 2003 de schrijfwedstrijd Write Now! Den Haag met zijn gedichtencyclus 'Gruis'. Zijn debuutbundel 'Grasaap te water' komt deze week uit bij Uitgeverij Contact.

Bernard de Bruyckere schreef tot nu toe twee bundels korte verhalen en twee dichtbundels. Momenteel werkt hij aan een project met experimenteel proza: '(nieuwe) aantekeningen uit het ondergrondse' en aan een nieuwe dichtbundel: 'de nieuwe keizer spreekt'.

Bernhard Christiansen is dichter, schrijver en performer. In 2002 behaalde hij de tweede plaats in de landelijke finale van de Poetry Slam. Momenteel werkt hij onder andere samen met Maurits Cornelis aan een avondvullende absurdistische voorstelling: 'Krantenkoorts'.

Helga Walops debuut 'Zolang ik leef' verschijnt dit najaar bij uitgeverij Meulenhoff. Een voorpublicatie hieruit verscheen eerder in 'Tirade'.

Harold K maakt countryblues met de snik van een accordeon of een slidegitaar. Op het moment werkt hij aan zijn debuut-ep: 'Mengsmering'. Deze komt in april dit jaar uit.

Toegang: 5/4 euro
Aanvang: 20:30 (zaal open: 20:00)
Locatie: Kloveniersburgwal 86 - Amsterdam
Reserveren: 020-4220542



Perdu