Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
;

Uniek inhoudelijke programma op tweede editie juridisch congres

50 Topkantoren op Nationaal Juristencongres

Speciaal voor rechtenstudenten en juridische professionals met werkervaring vindt op vrijdag 12 maart de tweede editie van Het Nationaal Juristencongres plaats in de Amsterdam RAI. Dit congres, dat gelijktijdig met De Nationale Carrièrebeurs wordt gehouden, is de ideale mogelijkheid voor carrière-oriëntatie en verbreding van juridische kennis.

Het Nationaal Juristencongres bestaat uit tien actuele, vakinhoudelijke workshops en presentaties. Het congresprogramma is tot stand gekomen onder auspiciën van freelance journalist Micha Kat (werkzaam voor onder meer Legal Week en Het Advocatenblad), in nauwe samenwerking met juridische experts. Naast een inhoudelijk programma met workshops en presentaties hebben bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met topkantoren die zich met een stand presenteren op de bijbehorende beursvloer. Ruim 50 juridische werkgevers geven op Het Nationaal Juristencongres acte de présence, waaronder de volledige top-10 van grootste Nederlandse advocatenkantoren: NautaDutilh, De Brauw Blackstone Westbroek, AKD Prinsen van Wijmen, Houthoff Buruma, CMS Derks Star Busmann, Stibbe, Allen & Overy, Loyens & Loeff, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Holland Van Gijzen. (Bron: De stand van de advocatuur 2003, uitgeverij KSU).

Spraakmakende juridische zaken

Het speciaal voor Het Nationaal Juristencongres samengestelde programma bevat onder meer presentaties van topkantoren, casestudies van spraakmakende en baanbrekende juridische zaken en praktische workshops. Advocatenkantoren zijn er in vele soorten en maten: Global Firms, Nationals, middelgrote kantoren, regiokantoren, nichekantoren en de zogeheten 'Advocountants'. Al deze kantoren passeren de revue in het gevarieerde congresprogramma. De ingeplande workshops behandelen de volgende onderwerpen: 'Stagiair en Patroon', 'The Global Firm', 'Kies je advocatenkantoor', 'Crisisadvocatuur', 'Meet the MP' (een debat tussen managing partners van Loyens & Loeff, NautaDutilh en De Brauw), 'Londen en New York' (over de kansen van jonge advocaten in deze twee wereldsteden), 'Work-life balance', 'Beroepsaansprakelijkheid', 'NMa en de duistere kartelwereld' en 'Opleiding tot rechter of officier van justitie'

Begin maart verscheen een speciale bijlage over Het Nationaal Juristencongres in de academische editie van Memory Magazine, het in oplage grootste tijdschrift voor studenten en starters. Hierin worden alle congresonderwerpen uitvoerig behandeld.

Grootste carrière-evenement
Het Nationaal Juristencongres vindt gelijktijdig plaats met de eerste dag van De Nationale Carrièrebeurs. Dit grootste carrière-evenement van Nederland wordt inmiddels voor de zevende keer georganiseerd en richt zich op afstudeerders en afgestudeerden van mbo-techniek, hts, hio, heao en econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informaticafaculteiten aan de universiteit. De toegang is gratis voor de doelgroepen. Ruim honderd bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen geven acte de présence op De Nationale Carrièrebeurs. De beurs, die jaarlijks ruim 10.000 bezoekers trekt, is op 12 en 13 maart geopend van 9.30 tot 18.00 uur. Zowel Het Nationaal Juristencongres als De Nationale Carrièrebeurs worden georganiseerd door Memory Productions Events, de Amsterdamse specialist op het gebied van carrière-evenementen..

Noot voor de redactie/