Ingezonden persbericht


PvdA-voorlichting

Den Haag, 11 maart 2004

Meer rood op straat

PvdA in actie voor de zorg

De PvdA gaat op 12, 13 en 15 maart het land in om met mensen over de bezuinigingen in de zorg te spreken. De ervaringen die tijdens de bezoeken worden opgedaan, zullen door de PvdA worden gebruikt in de komende Kamerdebatten.

Op vrijdag 12 maart brengt José Smits vanaf 14.00 uur een bezoek aan een kinderdagverblijf voor blinde en slechtziende kinderen in Zeeland, het Oosterschelde Ziekenhuis in Goes en HAP De Bevelanden. In de avond, om 19.30 uur, gaat zij in Borsele (De Stenge, Heikenszand) met aanwezigen in discussie over de bezuinigingen in de zorg.

Diederik Samsom en Thea Fierens brengen diezelfde dag om 9.30 uur een bezoek aan De Robijn, Robijnhof 1 in Leiden. Hier laten de PvdA-ers zich door diverse vertegenwoordigers uit het veld informeren over de knelpunten in de zorg.

Zaterdag 13 maart brengt Gerdi Verbeet tussen 11.30 en 12.30 uur een bezoek aan zorginstelling Flevohof in Amsterdam. Aansluitend deelt zij flyers uit in de Indische buurt.

Op maandag 15 maart spreekt Marjo van Dijken rond 12.00 uur in het gemeentehuis van Stadskanaal met huisartsen en brengt zij in de middag een bezoek aan de dagopvang van de GGZ. In Heerenveen (Café Restaurant Paul Krüger) gaat Godelieve van Heteren om 16.30 uur in een forum in debat over de AWBZ. José Smits brengt eveneens op maandag, om 14.00 uur, een bezoek aan zorgcentrum Maasveld, Maashaven Oostzijde 151 in Rotterdam. Aansluitend, om 15.30 uur, neemt zij deel aan de slotbijeenkomst in Zorgcentrum Simeon & Anna, Strevelsweg 350 in Rotterdam.