ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina's: 8

Barendrecht, 12 maart 2004

NETTOWINST 2003 EUR 3,8 MILJOEN CONFORM VERWACHTING ICT behoudt sterke positie in aanhoudend afwachtende markt

De nettowinst van ICT Automatisering N.V. (ICT) is in 2003, in lijn met de verwachting zoals uitgesproken in het persbericht van 20 november 2003, met 10,3% gestegen tot EUR 3,8 miljoen, tegen EUR 3,4 miljoen in 2002. De winst per aandeel liet een gelijke ontwikkeling zien en kwam uit op EUR 0,45 in 2003 (2002: EUR 0,40). Gezien haar sterke financiële positie zal ICT de gehele winst per aandeel als dividend uitkeren, wat een stijging betekent van 12,5%. De omzet daalde licht van EUR 63,0 in 2002 naar EUR 61,7 miljoen in 2003. De belangrijkste markten waarin ICT opereert laten aanhoudend een wisselend beeld zien, waarbij nog geen sprake is van een structureel marktherstel. Gezien deze nog steeds lage voorspelbaarheid, is het te vroeg om een betrouwbare voorspelling te doen ten aanzien van de te verwachten omzet- en resultaatontwikkeling in 2004.

Toelichting resultaat
In 2003 daalde de omzet met 2,1% tot EUR 61,7 miljoen (2002: EUR 63,0 miljoen). Hoewel er sprake was van een verbetering van de bezettingsgraad, werd dit effect deels teniet gedaan door optredende prijsdruk en het feit dat het personeelsbestand in 2003 ten opzichte van 2002 is teruggelopen. Het bedrijfsresultaat liet een stijging zien van 4,6% tot EUR 4,5 miljoen (2002: EUR 4,3 miljoen) als gevolg van voortgaande kostenbeheersing, waarmee de marge op het niveau van het bedrijfsresultaat uitkwam op 7,3%. In het bedrijfsresultaat zitten een tweetal opvallende posten. Enerzijds een eenmalige last van EUR 866.000 die voortvloeit uit de vertrekregeling van het directielid Erik Bongers. Anderzijds een vrijval van een netto voorziening van EUR 577.000 die betrekking had op de afwikkeling van de liquidatie van een tweetal buitenlandse deelnemingen, waarover geen belasting verschuldigd was. De nettowinst nam toe met 10,3% van EUR 3,4 miljoen in 2002 tot EUR 3,8 miljoen. Deze sterkere stijging vergeleken met de stijging van het bedrijfsresultaat komt voor rekening van de vrijgevallen netto voorziening waar geen belasting over verschuldigd was. De nettowinst marge kwam hiermee uit op 6,1%. De personeelslasten namen met 6,5% af tot EUR 39,2 miljoen. De afschrijvingen daalden met 23,9% tot EUR 1,2 miljoen. De overige bedrijfskosten daalden licht met 1,3% tot EUR 13,3 miljoen. Door de in het verleden gerealiseerde kostenbesparingen bevinden deze zich op een niveau dat past bij de huidige omvang van activiteiten, waarbij het kostenniveau continu kritisch wordt bekeken.

Door een verder daling van de korte rente daalde het saldo van rentebaten en -lasten licht van EUR 785.000 in 2002 tot EUR 648.000. De belastingdruk daalde in 2003 tot 25,9% (2002: 30,0%). Deze daling is met name het gevolg van de vrijval van de netto voorziening waarover geen belasting verschuldigd was.

Het eigen vermogen als percentage van het balanstotaal bedroeg 71,4% (2002: 72,6%). Aangezien ICT haar gehele winst over 2002 als dividend uitkeerde, bleef het vermogen vrijwel ongewijzigd op EUR 34,8 miljoen. ICT genereerde in 2003 een positieve netto kasstroom van EUR 0,9 miljoen.

Personeel

Het gemiddeld aantal medewerkers in FTE's nam in 2003 af van 931 in 2002 tot 817 in 2003. De hoogte van deze daling wordt nog nadrukkelijk beïnvloed door de reorganisatie eind 2002. Het aantal medewerkers (headcount) per jaareinde nam af van 857 in 2002 tot 805 aan het einde van 2003.

In 2003 bleef het personeelsverloop beperkt tot 8%. In 2002 bedroeg het verloop inclusief effecten van de reorganisatie 17%.

Gang van zaken 2003

ICT Embedded

De omzet over 2003 kwam bij ICT Embedded uit op EUR 35,3 miljoen (2002: EUR 34,6 miljoen). Het aantal bij deze divisie werkzame medewerkers was eind 2003 483.

In 2003 is besloten om binnen de divisie ICT Embedded vanaf 2004 geen onderscheid meer te maken tussen Consumenten Systemen en MultiMedia (CSMM) en Gedistribueerde Systemen & Mechatronica (DSM). In plaats daarvan worden de activiteiten meer gericht op marktsegmenten, door het definiëren van speerpunten per marktgebied. Dit ondersteunt de strategie van ICT om zich te profileren als specialist in de gekozen marktgebieden. Daarnaast zullen kansen voor synergie tussen de marktsegmenten in deze benadering beter worden onderkend en benut.

Marktontwikkelingen 2003
De markt bleef afwachtend. Voor het aantrekken van deze markt is een structureel herstel van het consumentenvertrouwen een voorwaarde. Het consumentenvertrouwen liet een wisselend beeld zien. Daardoor bleven inspanningen bij afnemers van ICT ook in 2003 gericht op kostenbesparingen. ICT heeft verder gewerkt aan manieren om haar klanten te ondersteunen in het verlagen en beheersen van hun kosten. Bijvoorbeeld door te investeren in domeinkennisgebieden van de klant, kan ICT vaak efficiënter de projecten uitvoeren waardoor de totale kosten van het project verlaagd worden.

Eind 2003 heeft ICT een vestiging in regio München (Duitsland) opgezet. In deze regio zijn veel potentiële afnemers van de diensten van ICT gevestigd. Eind 2003 waren de meeste formaliteiten afgerond, zodat in de loop van het eerste kwartaal 2004 met de werving van personeel gestart kan worden. Het is de bedoeling dat het Duitse kantoor een intermediair wordt tussen de in Duitsland gevestigde afnemers en de Nederlandse softwarelabs.

Marktsegmenten

Mobile Communications
In 2003 heeft deze markt een sterke groei doorgemaakt. Vooral voor de mobiele telefoons voor de Aziatische markt heeft ICT veel toegevoegde waarde geleverd aan haar klanten. De investering in GPRS/EDGE, een tweede generatie communicatie protocol en opvolger van GSM en GPRS, bleek een goede beslissing te zijn geweest omdat er veel behoefte aan deze kennis in de markt bestaat. In 2003 heeft ICT opdrachten op basis van deze competentie kunnen verwerven en ziet ICT voor 2004 verdere kansen.

Home Entertainment
Het jaar 2003 heeft zich voor deze markt gekenmerkt door terughoudendheid. Ondanks dat is ICT in 2003 blijven investeren in het ontwikkelen van een embedded MHP-stack. MHP staat voor MultiMedia Home Platform, de nieuwe internationale standaard voor multimediale/interactive content. ICT heeft zich een positie verworven in de top van de MHP markt, maar blijkt het nog te vroeg om dit te vertalen in commerciële successen.

Automotive
Voor dit segment is 2003 een moeizaam jaar is geweest. De teruggelopen autoverkopen hebben geleid tot enorme kostenreducties, waarbij vooral op de Research en Development budgetten fors werd bespaard. De ontwikkeling van nieuwe systemen werd veelal uitgesteld.

Semicon
Ook in deze markt lag in 2003 de focus op kostenreductie. Het investeringspatroon bij afnemers was terughoudend en bij een aantal leveranciers werd wederom gereorganiseerd. Door continue investeringen in relevante kennis en preferred suppliership heeft ICT zich een goede uitgangspositie verworven voor deze markt waarin na jarenlange recessie de eerste tekenen van herstel zich lijken aan te dienen.

Medical
In de markt voor medische systemen is er sprake van een verdergaande automatisering en integratie van kleinere medische apparaten. Ook in 2003 is verdere digitalisering van de apparatuur een belangrijke ontwikkeling geweest. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de Research & Development uitgaven in dit segment op peil blijven, ondanks dat er ook in deze markt veel aandacht is voor kostenbeperkingen en schaalvergroting.

ICT Solutions

De omzet over 2003 kwam voor ICT Solutions uit op EUR 26,4 miljoen (2002: EUR 28,4 miljoen). Het aantal bij deze divisie werkzame medewerkers was eind 2003 282.

Marktontwikkelingen 2003
In de markt van ICT Solutions houdt de druk op de investeringen aan, al waren eind 2003 enkele voorzichtig positieve signalen waarneembaar. Door de geringe vraag naar IT-diensten bleef de prijsconcurrentie hevig. Door een stringente kostenbewaking is ICT uitstekend in staat deze concurrentiestrijd aan te gaan. Een concurrerend prijsniveau gekoppeld aan de bewezen betrouwbaarheid van de oplossingen van ICT Solutions verschaft ICT een goede uitgangspositie in deze markt.

Met ingang van 1 oktober 2003 heeft ICT haar belang van 60% in Rijnmond Distributie Services B.V. uitgebreid tot 100%, waarbij de koopprijs van de resterende aandelen gebaseerd was op het zichtbare eigen vermogen en er geen goodwill is betaald.

Marktsegmenten

Verkeer & Vervoer
Bestedingen in Verkeer & Vervoer zijn sterk afhankelijk van politiek en beleid van centrale & lokale overheden. Met enige vertraging waren in deze markt in 2003 de gevolgen van de economische teruggang voelbaar. In april 2003 is InTraffic, een 50/50-dochter van ingenieursbureau Holland Railconsult en ICT Automatisering, van start gegaan met als doel verkeersmanagementoplossingen te leveren in de markt van Verkeer & Vervoer. Na een moeizaam eerste halfjaar, trad in het tweede halfjaar van 2003 herstel op in deze markt.

Industrie
Het segment Industrie heeft zich opnieuw bewezen als stabiele factor in de omzet van ICT Solutions. Ondanks het aanhoudende lage investeringsniveau bij haar klanten is het segment gegroeid, zowel bij bestaande klanten als door het werven van nieuwe klanten. Binnen de Industrie is centralisatie van IT en het standaardiseren van processen en technologie actueel. In het verlengde ligt dan veelal het aangaan van partnerships. Voor ICT Solutions heeft dit geresulteerd tot een uitbreiding van het aantal formele preferred supplierships.

Telecom
Bestedingen in de Telecomsector zijn nog steeds op een laag niveau. In 2003 is hard gewerkt aan een goede uitgangspositie door de bestaande relaties te blijven onderhouden, om bij het aantrekken van de markt daarvan te kunnen profiteren. De eerste positieve signalen hieromtrent zijn recentelijk zichtbaar geworden. Bij de dienstenontwikkeling bij grote publieke en private netwerken ziet ICT de komende jaren weer groeikansen.

Overheid
Binnen dit segment bleef de omzet in 2003 stabiel. ICT ziet binnen dit segment vooral goede mogelijkheden in de defensiesector en overweegt daarom de focus hierop te vergroten door "Defensie" als apart speerpunt binnen ICT Solutions neer te zetten.

Strategie

In het afgelopen jaar heeft ICT wederom duidelijk geprofiteerd van de in het verleden gemaakte strategische keuzes voor een beperkt aantal speerpunten. Door de vergaande vorm van specialisatie blijkt ICT in staat om ook in de huidige lastige en volatiele marktomstandigheden de toegevoegde waarde te kunnen bieden waar de markt om vraagt.

In 2004 zal ICT verdere focus aanbrengen, waarmee in de tweede helft van 2003 reeds een aanzet is gemaakt voor ICT Embedded. Per marktsegment binnen deze divisie zal ICT zich richten op twee speerpunten. Ook binnen de divisie Solutions wordt op dit moment naar mogelijkheden gekeken voor verdere focus. Dit proces zal in de loop van 2004 worden afgerond.

ICT is veelal als strategische partner betrokken bij het ontwikkelproces van haar klanten. De invloed van de trend dat grote multinationals een deel van hun activiteiten naar lage lonen regio's verplaatsen, is voor ICT op dit moment moeilijk in te schatten. ICT heeft bewezen ook toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren als ICT betrokken is in ontwikkelprocessen waarvan de uitvoering, deels, in dergelijke regio's plaatsvindt. Desalniettemin zal ICT in 2004 onderzoeken of het noodzakelijk is om met eigen ontwikkelactiviteiten in een regio met lagere arbeidskosten te starten. Verder zal in 2004 verder gestalte worden gegeven aan de eind december gestarte vestiging in Duitsland. Tevens zal worden onderzocht of de tijd rijp is om in andere Europese landen ook degelijke "front-offices" te openen.

Dividend 2003
Gezien de sterke balans zal ICT de gehele winst over 2003 van EUR 0,45 per aandeel uitkeren als dividend. Dit is een stijging met 12,5% ten opzichte van de uitkering van EUR 0,40 per aandeel in 2002.

Vooruitzichten
Voorzichtige indicaties lijken te wijzen op een beginnend marktherstel. Anderzijds bestaat er onzekerheid of dit herstel zal beklijven, wat ook wordt weerspiegeld door de gebleken lage voorspelbaarheid van de vraagontwikkeling bij de afnemers van ICT. Om deze reden is het op dit moment niet mogelijk met enige mate van betrouwbaarheid een uitspraak te doen over de ontwikkeling van omzet en resultaat in 2004. Zodra ICT over meer inzicht beschikt zullen hier nadere mededelingen over worden gedaan.

/ / / / / / / /

Profiel ICT

De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vier vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer en Groningen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000 Website: www.ict.nl
Bijlagen:
geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2003 geconsolideerde balans per 31 december 2003
geconsolideerd kasstroomoverzicht over 2003
Geconsolideerde winst- en verliesrekening ICT Automatisering N.V.

|(x EUR 1.000)                  |       |2003   |   |       |2002   |
|OMZET                          |       |       |   |       |       |
|ICT Embedded                   |35.281 |       |   |34.636 |       |
|ICT Solutions                  |26.415 |       |   |28.367 |       |
|                               |       |61.696 |   |       |63.003 |
|                               |       |       |   |       |       |
|Materiaalverbruik en uitbesteed|3.497  |       |   |1.731  |       |
|werk                           |       |       |   |       |       |
|Personeelslasten               |39.218 |       |   |41.940 |       |
|Afschrijvingen                 |1.215  |       |   |1.596  |       |
|Overige bedrijfskosten         |13.281 |       |   |13.450 |       |
|Som der bedrijfslasten         |       |57.211 |   |       |58.717 |
|                               |       |       |   |       |       |
|Bedrijfsresultaat              |       |4.485  |   |       |4.286  |
|                               |       |       |   |       |       |
|Saldo rentebaten en -lasten    |       |648    |   |       |785    |
|                               |       |       |   |       |       |
|Resultaat voor belastingen     |       |5.133  |   |       |5.071  |
|                               |       |       |   |       |       |
|Belastingen                    |       |1.332  |   |       |1.519  |
|                               |       |       |   |       |       |
|Aandeel van derden             |       |43     |   |       |146    |
|                               |       |       |   |       |       |
|Netto winst                    |       |3.758  |   |       |3.406  |
|                               |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|MEDEWERKERS                    |       |       |   |       |       |
|Aantal per 31 december         |       |805    |   |       |857    |
|Gemiddeld over het jaar (in    |       |817    |   |       |931    |
|FTE)                           |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|RATIO'S in %                   |       |       |   |       |       |
|Bedrijfsresultaat /  omzet     |       |7      |   |       |7      |
|Nettowinst /  omzet            |       |6      |   |       |5      |
|Nettowinst/ gemiddeld eigen    |       |11     |   |       |10     |
|vermogen                       |       |       |   |       |       |
|Eigen Vermogen /  totaal       |       |71     |   |       |73     |
|vermogen                       |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|RATIO's in eur                 |       |       |   |       |       |
|Omzet gecorrigeerd voor inhuur |       |       |   |       |       |
|/                              |       |72.590 |   |       |66.961 |
|gemiddeld aantal medewerkers   |       |       |   |       |       |
|Nettowinst /  gemiddeld aantal |       |4.600  |   |       |3.658  |
|medewerkers                    |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|Totaal aantal geplaatste       |       |8.452.9|   |       |8.452.9|
|aandelen                       |       |27     |   |       |27     |
|Totaal aantal uitstaande       |       |8.260.4|   |       |8.260.4|
|aandelen                       |       |81     |   |       |81     |
|                               |       |       |   |       |       |
|Winst per gewoon aandeel in    |       |0,45   |   |       |0,40   |
|EUR                            |       |       |   |       |       |
Geconsolideerde balans per 31 december ICT Automatisering N.V.

(na voorstel winstbestemming)

|(x EUR 1.000)                  |       |2003   |  |       |2002   |
|                               |       |       |  |       |       |
|Activa                         |       |       |  |       |       |
|                               |       |       |  |       |       |
|VASTE ACTIVA                   |       |       |  |       |       |
|Materiële vaste activa         |2.035  |       |  |2.675  |       |
|Financiële vaste activa        |30     |       |  |30     |       |
|                               |       |2.065  |  |       |2.705  |
|VLOTTENDE ACTIVA               |       |       |  |       |       |
|Vorderingen                    |17.226 |       |  |16.016 |       |
|Liquide middelen               |29.421 |       |  |28.567 |       |
|                               |       |       |  |       |       |
|                               |       |46.647 |  |       |44.583 |
|                               |       |       |  |       |       |
|                               |       |48.712 |  |       |47.288 |
|                               |       |       |  |       |       |
|Passiva                        |       |       |  |       |       |
|                               |       |       |  |       |       |
|GROEPSVERMOGEN                 |       |       |  |       |       |
|Eigen vermogen                 |34.801 |       |  |34.347 |       |
|Aandeel van derden             |-      |       |  |252    |       |
|                               |       |34.801 |  |       |       |
|                               |       |       |  |       |34.599 |
|                               |       |       |  |       |       |
|VOORZIENINGEN                  |       |-      |  |       |594    |
|                               |       |       |  |       |       |
|KORTLOPENDE SCHULDEN           |       |13.911 |  |       |12.095 |
|                               |       |       |  |       |       |
|                               |       |48.712 |  |       |47.288 |
|                                 |     |       |
|                                 |     |       |
|Verloop Eigen Vermogen ICT       |     |       |
|Automatisering N.V.              |     |       |
|(x EUR 1.000)                    |     |       |
|                                 |     |       |
|Stand per 1 januari 2003         |     |34.347 |
|                                 |     |       |
|Af: dividend                     |     |3.304  |
|                                 |     |       |
|Bij: resultaat 2003              |     |       |
|waarvan wordt uitgekeerd als     |     |3.717  |
|dividend                         |     |       |
|waarvan wordt toegevoegd aan de  |     |41     |
|reserves                         |     |       |
|                                 |     |       |
|Stand per 31 december 2003       |     |34.801 |
Geconsolideerd kasstroomoverzicht

|Volgens de directe methode (x E |      |2003  |    |      |2002   |
|1.000)                          |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|KASSTROOM UIT OPERATIONELE      |      |      |    |      |       |
|ACTIVITEITEN                    |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Ontvangsten van afnemers        |69.899|      |    |75.227|       |
|Betalingen aan leveranciers en  |(63.67|      |    |(69.31|       |
|werknemers                      |4)    |      |    |3)    |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Kasstroom uit bedrijfsoperaties |      |6.225 |    |      |5.914  |
|                                |      |      |    |      |       |
|Ontvangen dividend              |62    |      |    |85    |       |
|Ontvangen interest              |492   |      |    |871   |       |
|Betaalde interest               |(93)  |      |    |(145) |       |
|Betaalde winstbelasting         |(1.953|      |    |(1.496|       |
|                                |)     |      |    |)     |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |(1.492|    |      |(685)  |
|                                |      |)     |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
| Kasstroom uit operationele     |      |4.733 |    |      |5.229  |
|activiteiten                    |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|KASSTROOM UIT                   |      |      |    |      |       |
|INVESTERINGSACTIVITEITEN        |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Verwerving groepsmaatschappijen |-     |      |    |(1.524|       |
|                                |      |      |    |)     |       |
|Saldo van investeringen en      |      |      |    |      |       |
|desinvesteringen                |      |      |    |      |       |
|in materiële vaste activa       |(575) |      |    |(75)  |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Kasstroom uit                   |      |(575) |    |      |(1.599)|
|investeringsactiviteiten        |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|KASSTROOM UIT                   |      |      |    |      |       |
|FINANCIERINGSACTIVITEITEN       |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Uitgeoefende optierechten       |-     |      |    |245   |       |
|Inkoop eigen aandelen           |-     |      |    |(3)   |       |
|Betaald dividend                |(3.304|      |    |(3.955|       |
|                                |)     |      |    |)     |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Kasstroom uit                   |      |(3.304|    |      |(3.713)|
|financieringsactiviteiten       |      |)     |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Netto kasstroom                 |      |854   |    |      |(83)   |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Saldo liquide middelen          |29.421|      |    |28.567|       |
|eindstand                       |      |      |    |      |       |
|Saldo liquide middelen          |28.567|      |    |28.650|       |
|beginstand                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Toename/ (afname) liquide       |      |854   |    |      |(83)   |
|middelen                        |      |      |    |      |       |

---- --
PRESS RELEASE pages: 8

Barendrecht, 12 March 2004

NET PROFIT 2003 EUR 3.8 MILLION IN LINE WITH EXPECTATIONS ICT maintains strong position in continuing cautious market

ICT Automatisering N.V. (ICT) saw its net profit rise 10.3% to EUR 3.8 million in 2003, compared with EUR 3.4 million in 2002, in line with the forecast given in the press release of 20 November 2003. Earnings per share increased in line with net profit and came in at EUR 0.45 in 2003, up from EUR 0.40 in 2002. In view of ICT's strong financial position, the company will pay out the full earnings per share as a dividend, which represents an increase of 12.5%. Turnover was down slightly at EUR 61.7 million in 2003, from EUR 63.0 million in 2002. The key markets in which ICT operates continue to show a mixed picture, with no clear signs of a structural market recovery. In view of the continuing low predictability, it is too early to make a reliable prediction with respect to the expected turnover and profit development in 2004.

Notes to the results
Turnover fell by 2.1% in 2003 to EUR 61.7 million, from EUR 63 million in 2002. Although the capacity utilisation ratio improved, this effect was partly offset by price pressure and the fact that personnel numbers fell in 2003 compared with the previous year. The operating result rose 4.6% to EUR 4.5 million, from EUR 4.3 million in 2002, as a result of continuing cost containment, which put the margin on the level of operating result at 7.3%. The operating result includes two notable items. The first was a one-off charge of EUR 886,000 relating to the severance package of board member Erik Bongers. The second was the release of a net provision of EUR 577,000 relating to the settlement of the termination of two foreign participations, on which no tax was due. Net profit grew to EUR 3.8 million, up 10.3% from EUR 3.4 million in 2002. This stronger rise in net profit compared with the rise in operating profit, was due to the release of the net provision on which no tax was due. This took the net profit margin to 6.1%. Personnel costs fell 6.5% to EUR 39.2 million.

Depreciations fell 23.9% to EUR 1.2 million. The other operating costs decreased slightly, by 1.3%, to EUR 13.3 million. Cost savings realised in the past mean that the current costs level is in line with the current scope of activities, while cost are continuously monitored closely.

A further decline in short-term interest rates reduced the balance of interest income and expenses slightly to EUR 648,000, from EUR 785,000 in 2002. The tax burden fell to 25.9% in 2003, from 30% in 2002. This decrease is largely the result of the release of the net provision on which no tax was due.

The shareholders' equity as a percentage of the balance sheet total came in at 71.4%, compared with 72.6% in 2002. As ICT paid out its entire profit for 2002 in dividends, the equity remained virtually unchanged at EUR 34.8 million. ICT generated a positive net cash flow of EUR 0.9 million in 2003.

Personnel

The average number of employees in FTEs fell to 817 in 2003 from 931 in 2002. This drop was strongly affected by the reorganisation of late 2002. The number of employees (headcount) at year-end 2003 was 805, from 857 at year-end 2002.

Staff turnover in 2003 was limited to 8%. In 2002, staff turnover was 17% including the effects of the reorganisation.

Business in 2003

ICT Embedded

ICT Embedded booked turnover in 2003 of EUR 35.3 million, from EUR 34.6 million in 2002. The number of employees at ICT Embedded at year-end 2003 was 483.

In 2003, we decided that from 2004 onwards we would no longer make a distinction within ICT Embedded between Consumer Systems and MultiMedia (CSMM) and Distributed Systems and Mechatronics (DSM). Instead, the activities will be more focused on market segments, by defining spearheads per market segment. This supports ICT's strategy aimed at profiling the company as a specialist in its chosen market areas. In addition, this approach will increase the recognition of and opportunities for synergies between the market segments.

Market developments 2003
The market remained cautious. Any recovery in this market will require a structural improvement in consumer confidence. Consumer confidence fluctuated last year. This meant that the efforts of ICT clients also remained focused on cost savings in 2003. ICT has continued to work on ways to support clients in realising cost reductions and controls. For instance, by investing in the client's domain expertise areas, ICT can often execute projects more efficiently, which in turn reduces the overall costs of the project.

At the end of 2003, ICT opened up a branch in the Munich region (Germany). Many potential clients for ICT's services are located in this area. At the end of 2003, most formalities had been completed, which meant ICT was able to begin staff recruitment in the course of the first quarter of 2004. The aim is to make the German office an intermediary between clients in Germany and the Dutch software labs.

Market segments

Mobile Communications
This market showed strong growth in 2003. ICT has delivered considerable added value to its clients, particularly for mobile phones for the Asian market. The investment in GPRS/EDGE, a second generation communications protocol and successor to GSM and GPRS, proved to have been a good decision, as there is a great need for this expertise in the market. ICT succeeded in obtaining contracts on the basis of this competence in 2003 and the company sees further opportunities in this area in 2004.

Home Entertainment
The year 2003 was characterised by restraint in this market. However, ICT still continued to invest in the development of an embedded MHP stack. MHP stands for MultiMedia Home Platform, the new international standard for multi-media / interactive content. ICT has obtained a position at the top of the MHP market, but is has proven too early to translate this into commercial successes.

Automotive
The year 2003 was a difficult one for this segment. The drop in car sales has resulted in enormous cost cuts, with particularly extensive cost cutting in Research and Development. The development of new systems was frequently postponed.

Semicon
In this market too, the focus in 2003 was on cost reduction. Clients were reluctant to invest and reorganisations were once again seen at a number of clients. Continuing investments in relevant know-how and preferred suppliership have put ICT in a good starting position in this market where, after years of recession, the first signs of recovery seem on the horizon.

Medical
The market for medical systems is characterised by far-reaching automation and integration of smaller medical appliances. In 2003, further digitalisation of medical equipment was once again a key development. These developments ensure that Research & Development expenditure in this segment remains stable, despite the fact that a lot of attention is being devoted to cost reduction and increases in scale in this market, too.

ICT Solutions

ICT Solutions recorded turnover in 2003 of EUR 26.4 million, compared with EUR 28.4 million in 2002. The division employed 282 people at year-end 2003.

Market developments 2003
The market for ICT Solutions is still suffering from pressure on investments, although there were cautious positive signals seen at the end of 2003. The low demand for IT services led to continued strong price competition. Stringent cost monitoring meant ICT was very well equipped to respond to this competition. A competitive price level combined with the proven reliability of the solutions offered by ICT Solutions put ICT in a good starting position in this market.

With effect from 1 October 2003, ICT expanded its 60% stake in Rijnmond Distributie Services B.V. to 100%. The purchase price of the remaining shares was based on the visible shareholders' equity and no goodwill was paid.

Market segments

Traffic & Transport
Spending in Traffic & Transport strongly depend on the policies of central and local government. The slightly delayed impact of the economic downturn were felt in this market in 2003. In April 2003, InTraffic was launched, a 50/50 joint venture of ICT Automatisering and Holland Railconsult, with the aim of providing traffic management solutions in the Traffic & Transport market. After a difficult first half of the year, the second half of 2003 saw a recovery in this market.

Industry
The Industry segment once again proved a stable factor in the turnover of ICT Solutions. Despite clients' continuing low investments levels, the segment booked growth, both with existing clients and through the acquisition of new clients. A current development in the Industry sector is the centralisation of IT and the standardisation of processes and technology. This is often followed by clients seeking to enter a partnership. For ICT Solutions, this has meant an increase of the number of formal preferred supplierships.

Telecom
Spending in the Telecom sector remains at a low level. ICT put great efforts into creating a strong basic position in 2003 by maintaining existing relations, in order to reap the benefits once the market recovers. We have recently seen the first positive signals pointing to a recovery in this sector. ICT once again sees growth opportunities in the development of services for large public and private networks.

Government
Turnover in this segment remained stable in 2003. ICT sees opportunities in this segment, particularly in the defence sector and is therefore considering increasing the focus on this sector, by making 'Defence' a separate spearhead within ICT Solutions.

Strategy

In the past year, ICT has once again clearly benefited from our past strategic choice of a limited number of spearheads. Far-reaching specialisation has put ICT in a good position to offer the added value the market demands, even in the current difficult and volatile market conditions.

In 2004, ICT will continue to increase its focus, as already started for ICT Embedded in the second half of 2003. ICT will focus on two spearheads for each market segment within this division. ICT is also looking for opportunities for a stronger focus within the Solutions division. This process will be completed in the course of 2004.

ICT often acts as a strategic partner in the development process of its clients. It is difficult for ICT to estimate the effects of the trend among large multinationals towards moving part of their activities to low-cost regions. ICT has proven it can also provide added value if ICT is involved in the development processes which are partly executed in such regions. ICT will, nevertheless, assess in 2004 whether it is necessary to launch its own development activities in a region with lower labour costs. In 2004, ICT will also further develop the office opened in Germany at the end of December 2003. In addition, the company will assess whether the time is ripe to open such front offices in other European countries.

Dividend 2003
In view of the strong balance sheet, ICT will pay out the entire 2003 profit of EUR 0.45 per share in dividend. This is an increase of 12.5% compared with the EUR 0.40 per share paid out over 2002.

Outlook
Cautious signs seems to indicate the beginning of a market recovery. On the other hand, there is uncertainty as to whether this recovery will last, which is also reflected by the proven low continued poor predictability of the development in demand from ICT clients. This means that it is not possible at this stage to make a reliable statement with regard to the development of turnover and profit in 2004. ICT will make further statements as soon as the company has more insight.

/ / / / / / / /

Profile ICT

ICT's activities are divided into the divisions ICT Embedded and ICT Solutions. ICT Embedded is market leader in the field of embedded software, where it supplies software-related services. ICT Solutions focuses on the entire software development process for information systems, which control a primary, process or provide information on it. The software development comprises mainly client-specific systems. ICT's projects are executed both in-house and at the clients' own premises. ICT operates from four locations, in Barendrecht, Eindhoven, Deventer and Groningen.

For further information, please contact ICT:

Mr A. (Bram) Schot,

Director ICT Automatisering N.V.

Telephone: +31 (0)180 - 646 000

Enclosed:
Consolidated profit and loss account 2003
Consolidated balance sheet as of 31 December 2003
Consolidated cash flow statement for 2003
Consolidated Profit and loss account ICT Automatisering N.V.

|(x EUR 1,000)                  |       |2003   |   |       |2002   |
|TURNOVER                       |       |       |   |       |       |
|ICT Embedded                   |35,281 |       |   |34,636 |       |
|ICT Solutions                  |26,415 |       |   |28,367 |       |
|                               |       |61,696 |   |       |63,003 |
|                               |       |       |   |       |       |
|Raw materials and work         |3,497  |       |   |1,731  |       |
|subcontracted                  |       |       |   |       |       |
|Personnel costs                |39,218 |       |   |41,940 |       |
|Depreciation                   |1,215  |       |   |1,596  |       |
|Other operating expenses       |13,281 |       |   |13,450 |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|TOTAL OPERATING EXPENSES       |       |57,211 |   |       |58,717 |
|                               |       |       |   |       |       |
|OPERATING PROFIT               |       |4,485  |   |       |4,286  |
|                               |       |       |   |       |       |
|Balance of interest income and |       |648    |   |       |785    |
|expenses                       |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|PROFIT BEFORE TAXATION         |       |5,133  |   |       |5,071  |
|                               |       |       |   |       |       |
|Tax                            |       |1,332  |   |       |1,519  |
|                               |       |       |   |       |       |
|Minority interest              |       |43     |   |       |146    |
|                               |       |       |   |       |       |
|NET PROFIT                     |       |3,758  |   |       |3,406  |
|                               |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|EMPLOYEES                      |       |       |   |       |       |
|As at 31 December              |       |805    |   |       |857    |
|Average (in FTE)               |       |817    |   |       |931    |
|                               |       |       |   |       |       |
|RATIO'S in %                   |       |       |   |       |       |
|Operating profit / net         |       |7      |   |       |7      |
|turnover                       |       |       |   |       |       |
|Net profit / net turnover      |       |6      |   |       |5      |
|Net profit / average           |       |11     |   |       |10     |
|Shareholders' equity           |       |       |   |       |       |
|Shareholders' equity / total   |       |71     |   |       |73     |
|equity                         |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|RATIO's in eur                 |       |       |   |       |       |
|Net turnover/ average number of|       |       |   |       |       |
|employees                      |       |72,590 |   |       |66,961 |
|Net profit/ average number of  |       |4,600  |   |       |3,658  |
|employees                      |       |       |   |       |       |
|                               |       |       |   |       |       |
|Total number of issued shares  |       |8,452,9|   |       |8,452,9|
|                               |       |27     |   |       |27     |
|Total number of outstanding    |       |8,260,4|   |       |8,260,4|
|shares                         |       |81     |   |       |81     |
|                               |       |       |   |       |       |
|Earnings per share in EUR      |       |0.45   |   |       |0.40   |
Consolidated Balance Sheet per 31 December, ICT Automatisering N.V (after proposed profit distribution)
|(x EUR 1,000)                  |       |2003   |  |       |2002   |
|                               |       |       |  |       |       |
|ASSETS                         |       |       |  |       |       |
|                               |       |       |  |       |       |
|FIXED ASSETS                   |       |       |  |       |       |
|Tangible fixed assets          |2,035  |       |  |2,675  |       |
|Finanical fixed asstes         |30     |       |  |30     |       |
|                               |       |2,065  |  |       |2,705  |
|CURRENT ASSETS                 |       |       |  |       |       |
|Debtors                        |17,226 |       |  |16,016 |       |
|Cash at bank and in hand       |29,421 |       |  |28,567 |       |
|                               |       |       |  |       |       |
|                               |       |46,647 |  |       |44,583 |
|                               |       |       |  |       |       |
|                               |       |48,712 |  |       |47,288 |
|                               |       |       |  |       |       |
|LIABILITIES                    |       |       |  |       |       |
|                               |       |       |  |       |       |
|GROUP EQUITY                   |       |       |  |       |       |
|Capital and reserves           |34,801 |       |  |34,347 |       |
|Minority interest              |-      |       |  |252    |       |
|                               |       |34,801 |  |       |       |
|                               |       |       |  |       |34,599 |
|                               |       |       |  |       |       |
|PROVISIONS                     |       |-      |  |       |594    |
|                               |       |       |  |       |       |
|CURRENT LIABILITIES            |       |13,911 |  |       |12,095 |
|                               |       |       |  |       |       |
|                               |       |48,712 |  |       |47,288 |
|                                 |     |       |
|                                 |     |       |
|ICT AUTOMATISERING N.V.          |     |       |
|CHANGES SHAREHOLDERS' EQUITY     |     |       |
|(x EUR 1,000)                    |     |       |
|                                 |     |       |
|Balance 1 January 2003           |     |34,347 |
|                                 |     |       |
|Decrease: Dividend               |     |3,304  |
|                                 |     |       |
|Increase: result 2003            |     |       |
|Of which paid out as dividend    |     |3,717  |
|Of which addition to reserves    |     |41     |
|                                 |     |       |
|Balance 31 December 2003         |     |34,801 |
Consolidated Cash Flow Statement ICT Automatisering N.V.
|According to direct method (x E |      |2003  |    |      |2002   |
|1.000)                          |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|CASH FLOW FROM OPERATING        |      |      |    |      |       |
|ACTIVITIES                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Received from clients           |69,899|      |    |75,227|       |
|Payments to creditors and       |(63,67|      |    |(69,31|       |
|employees                       |4)    |      |    |3)    |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Cash flow from business         |      |6,225 |    |      |5,914  |
|operations                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Dividend received               |62    |      |    |85    |       |
|Interest received               |492   |      |    |871   |       |
|Interest paid                   |(93)  |      |    |(145) |       |
|Income tax paid                 |(1,953|      |    |(1,496|       |
|                                |)     |      |    |)     |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |(1,492|    |      |(685)  |
|                                |      |)     |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
| Cash flow from operating       |      |4,733 |    |      |5,229  |
|activities                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|CASHFLOW FROM INVESTING         |      |      |    |      |       |
|ACTIVITIES                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Acquiring group companies       |-     |      |    |(1,524|       |
|                                |      |      |    |)     |       |
|Balance from investments and    |      |      |    |      |       |
|disposals                       |      |      |    |      |       |
|in tangible fixed assets        |(575) |      |    |(75)  |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Cash flow from investing        |      |(575) |    |      |(1,599)|
|activities                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|CASH FLOW FROM FINANCING        |      |      |    |      |       |
|ACTIVITIES                      |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Exercised options rights        |-     |      |    |245   |       |
|Purchase own shares             |-     |      |    |(3)   |       |
|Dividend paid                   |(3,304|      |    |(3,955|       |
|                                |)     |      |    |)     |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Cash flow from financing        |      |(3,304|    |      |(3,713)|
|activities                      |      |)     |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Net cash flow                   |      |854   |    |      |(83)   |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Cash position at end of year    |29,421|      |    |28,567|       |
|Cash position at start of year  |28,567|      |    |28,650|       |
|                                |      |      |    |      |       |
|Increase/ (decrease) cash       |      |854   |    |      |(83)   |
|position                        |      |      |    |      |       |

---- --