Gemeente Sneek


Inrichting Burgemeester Rasterhoffpark van start De Grontmij is begonnen met de werkzaamheden voor de herinrichting van Burgemeester Rasterhoffpark. Er komt hier een stadspark waar Snekers kunnen genieten van een uniek stukje natuur dicht bij huis.

Ten behoeve van het stadspark worden onder andere meer en betere wandelpaden aangelegd. Ook worden de aanwezige watergangen breder gemaakt en krijgen de oevers een meer natuurlijk karakter. Hiervoor is het wel nodig dat een groot aantal bomen gerooid wordt, maar in de plaats daarvan worden op andere plekken in het park net zoveel nieuwe bomen en struiken aangeplant. Waardevolle bomen en struiken worden verplaatst.

In het burgemeester Rasterhoffpark ligt onder andere het voormalige vuilstort, dat is het deel van het park dat nu nog is afgesloten. In de afgelopen jaren zijn maatregelen genomen om het voormalige stort op een goede manier onderdeel te kunnen laten uitmaken van het stadspark. Door ophoging van het voormalige stort is in het park een groot hoogteverschil ontstaan; dit wordt straks uitgebuit door er een sledehelling van te maken. Op een ander hoog punt kunnen bezoekers uitzien over het natuurgebied de Brekken.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind dit jaar klaar zijn en dan zal tot slot een kleine kudde Schotse Hooglanders in park worden ondergebracht. Deze imposante ogende, maar zachtaardige runderen zullen er onder andere voor zorgen dat de Reuzenberenklauw het park niet overwoekert.

De totale kosten van de inrichting bedragen ca. 450.000,--.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 11-3-2004